Desert tarta cu crema de ciocolata si fructe de padure

de Panacris in Dulciuri, 3 Dec 2019 | 2360 vizualizari

 

O tartă tare dulceeeee și ciocolatoasă!  

 

INGREDIENTE

  • Pentru tartă
    • Făină albă cca. 250 g,
    • Ou 1 bucată,
    • Apă 2 linguri,
    • Unt 100 g,
    • Zahăr pudră vanilat 100 g.
    Pentru cremă:
    • Ciocolată amăruie 300 g,
    • Frişcă lichidă 200 ml,
    • Ciocolată cu lapte și orez expandat 200 g,
    • Lapte 100 ml,
    • Ouă 2 bucăți,
    • Fructe de pădure congelate cca. 250 g.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu crema de ciocolata si fructe de padure:

Se prepară aluatul pentru blat: untul moale, se amestecă cu făina cernută, oul bătut, zahărul pudră și apa. Se frământă un aluat căruia, dacă este prea lipicios, i se mai adaugă puţină făină, apoi se lasă la rece pentru minim 30 de minute sau până a doua zi.

Aluatul se scoate de la rece și se întinde în tava de tartă tapetată cu hârtie de copt. Se înţeapă cu furculiţa din loc în loc și se dă la copt în cuptorul preîncins, cca. 15 minute la 180 grade, până se rumeneste usor.

Pentru cremă, se pune frişca lichidă într-un vas, apoi se adaugă bucățile de ciocolata, vasul cu amestecul se pune la foc mic, pe Bain-Marie, amestecându-se continuu pâna ce totul devine omogen.

Laptele se amestecă cu ouăle și se adaugă în crema de ciocolată, amestecîmdu-se energic până ce se înglobează.

 Crema călduță se toarnă peste blatul răcorit, se presară fructelede pădure congelate, uniform peste cremă și se lasă la frigider cel puțin 3 ore, sau cel mai bine până a doua zi.

Spor și poftă bună!

TIPS-URI

1

pentru gospodinele moderne, recomand aluatul fraged dulce de la vitrina frigorifică! ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu crema de ciocolata si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort musuroi de cartita