Pavlova

de Xandrinne in Prajituri, 20 Iul 2013 | 2888 vizualizari

 

Unul dintre deserturile mele favorite; desi am pregatit de multe ori Pavlova, abia acum mi-am gasit ragaz pentru o postare dedicata celebrei prajituri.
Sursa mea a fost blogul lui Teo.

 

INGREDIENTE

  • 4 albusuri,
  • 300 g zahar,
  • 1 lingurita cu varf amidon,
  • 1 lingurita otet,
  • zahar vanilat/esenta de vanilie,
  • un praf de sare.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pavlova:

Preincalzim cuptorul si ne apucam sa batem bine de tot albusurile. Cu praful de sare cu tot.

Cand obtinem o spuma tare si lucioasa, incepem sa adaugam cate o lingura de zahar, mixand apoi foarte bine pentru incorporare (pana se topeste zaharul, adica). Nu ne grabim la pasul acesta, adaugam pe rand zaharul, pana se epuizeaza cantitatea specificata la ingrediente.

Adaugam otetul, vanilia si amidonul si mixam inca 10-15 minute.

Bezeaua e tare, lucioasa si nu curge.

Tapetam o tava cu hartie de copt si punem bezeaua cu ajutorul unei linguri; ii dam o forma rotunda, ca de tort. Eu pe margini am facut si cateva moate de bezea.

Coacem pavlova la foc mic (!), o ora; daca e cazul tinem usa cuptorului intredeschisa, cu ajutorul unei linguri de lemn. Eu am pus si o tava sub tava in care se cocea prajitura. Avem grija sa nu o bronzam :)

Pavlova e gata cand exteriorul este crocant; la interior este molcuta, cremoasa.

O ornam cu frisca; eu am folosit 250 ml de smantana dulce pentru frisca, pe care am mixat-o bine si am decorat cu kiwi si zmeura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pavlova" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Merisor 1

21.07.2013, 00:05

Wow, ce am gasit aici! Super!

Xandrinne 1

21.07.2013, 08:53

Va multumesc! Va servesc, cu drag, cu o felie de pavlova

gaby_duceag 1

21.07.2013, 09:06

minunată!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pavlova