Pavlova

de Xandrinne in Prajituri, 20 Iul 2013 | 1097 vizualizari

 

Unul dintre deserturile mele favorite; desi am pregatit de multe ori Pavlova, abia acum mi-am gasit ragaz pentru o postare dedicata celebrei prajituri.
Sursa mea a fost blogul lui Teo.

 

INGREDIENTE

  • 4 albusuri,
  • 300 g zahar,
  • 1 lingurita cu varf amidon,
  • 1 lingurita otet,
  • zahar vanilat/esenta de vanilie,
  • un praf de sare.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pavlova:

Preincalzim cuptorul si ne apucam sa batem bine de tot albusurile. Cu praful de sare cu tot.


Cand obtinem o spuma tare si lucioasa, incepem sa adaugam cate o lingura de zahar, mixand apoi foarte bine pentru incorporare (pana se topeste zaharul, adica). Nu ne grabim la pasul acesta, adaugam pe rand zaharul, pana se epuizeaza cantitatea specificata la ingrediente.


Adaugam otetul, vanilia si amidonul si mixam inca 10-15 minute.


Bezeaua e tare, lucioasa si nu curge.


Tapetam o tava cu hartie de copt si punem bezeaua cu ajutorul unei linguri; ii dam o forma rotunda, ca de tort. Eu pe margini am facut si cateva moate de bezea.


Coacem pavlova la foc mic (!), o ora; daca e cazul tinem usa cuptorului intredeschisa, cu ajutorul unei linguri de lemn. Eu am pus si o tava sub tava in care se cocea prajitura. Avem grija sa nu o bronzam :)


Pavlova e gata cand exteriorul este crocant; la interior este molcuta, cremoasa.


O ornam cu frisca; eu am folosit 250 ml de smantana dulce pentru frisca, pe care am mixat-o bine si am decorat cu kiwi si zmeura.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pavlova" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

merisor 1

21.07.2013, 00:05

Wow, ce am gasit aici! Super!

Xandrinne 1

21.07.2013, 08:53

Va multumesc! Va servesc, cu drag, cu o felie de pavlova

gaby_duceag 1

21.07.2013, 09:06

minunată!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Pavlova cu crema de vanilie si zmeura