Pavlova cu crema de lamaie

de diaconta in Dulciuri, 31 Ian 2017 | 1671 vizualizari

 

Trebuie să recunosc că bezeaua nu prea este punctul meu forte,ndar mă încăpăţânez să încerc.
De data aceasta cred că este foarte aproape de ceea ce aş fi dorit eu să fie.
 
Am preferat să-i pun o cremă de lamâie şi jeleu de zmeură.

 

INGREDIENTE

Bezea:

  • 5 albusuri de ou
  • 150 g zahar tos
  • 100 g zahar pudra
  • 1 lungurita otet
  • 1 lingura amidon alimentar
  • Un praf de sare

Crema de lamâie:

  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 50 ml suc de lamâie
  • 1 lingura amidon alimentar

Jeleu:

  • 200 ml sirop de zmeura
  • 50 ml vin rosu
  • 2 linguri amidon alimentar
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pavlova cu crema de lamaie:

Am pregatit bezeaua deoarece este nevoie de mai mult timp pentru coacere si racire.


Am mixat albusurile cu un praf de sare si otet, pâna ce am obtinut o spuma ferma. Apoi am început sa adaug zaharul tos. Am mixat pâna ce zaharul s-a topit, dupa care, spuma fiind foarte densa, am adaugat zaharul pudra care se va încorpora mai usor, nefiind nevoie sa se topeasca.


Intr-o tava, am pus hârtie de copt si am pus bezeaua cu ajutorul unui poş, sub forma unui disc cu un diametru de aproximativ 22 cm.


Pentru ca a ramas putina bezea, am mai facut 4 forme mai mititele.


Am încalzit cuptorul la 200 de grade C, am pus tava si am lasat-o 5 minute, dupa care am redus temperatura la 100 de grade C si am lasat-o înca 2 ore. Bezeaua va trebui mai mult sa se usuce decât sa se coaca, la final, va fi crocanta la exterior si usor gumoasa la interior.


Am oprit focul si am lasat bezeaua sa se raceasca în cuptor câteva ore.


Pentru crema de lamâie, am mixat ouale cu zaharul, am adaugat zeama de lamâie si amidonul. Am pus vasul pe baie de aburi si am amestecat pâna ce s-a îngrosat. Am lasat apoi crema sa se raceasca.


Pentru jeleu, am amestecat siropul cu amidonul si vinul rosu, apoi am pus vasul pe foc, amestecând pâna ce a prins consistenta. Cred ca era bine daca era mai fluid, mai aproape de un sos.


Dupa ce bezeaua s-a racit complet, am pus deasupra crema si jeleul.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pavlova cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

miki_a 1

04.02.2017, 23:23

Un tort perfect!

dantes 1

12.02.2017, 09:50

Delicios!

Xandrinne 1

19.02.2017, 14:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu bezea