Pavlova cu crema de vanilie si zmeura

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 24 Feb 2012 | 5391 vizualizari

 

♥ Pentru ca azi sarbatorim Dragobetele ( sarbatoarea dragostei la romani ) haideti sa sarbatorim intr-un stil dulce dulce, asadar va invit la Pavlova cu crema de vanilie si zmeura ♥
Sa fim iubiti si sa iubim curat si din tot sufletul!!!!
Sursa: Gabytza

 

INGREDIENTE

  • 6 albusuri
  • 1 pahar zahar
  • vanilie
  • 3 lingurite amidon
  • 1 lingura otet
  • un praf de sare
  • pentru crema de vanilie
  • 2 galbenusuri
  • 250 ml lapte
  • 50 g zahar
  • pastaie de vanilie/zahar vanilat/esenta de vanilie
  • 20 g amidon
  • 200 ml frisca
  • pentru ornat:
  • frisca
  • zmeura din congelator
  • bezele

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pavlova cu crema de vanilie si zmeura:

Mixam albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul si mixam pana nu se mai simte si se devine o spuma densa lipicioasa. Adaugam apoi otetul si amidonul si omogenizam compozitia. Desenam 2 cercuri pe o hartie de copt, ungem interirul cercului cu unt. Impartim albusurile in 2 parti egale. Punem albusurile pe hartia de copt, astfel incat sa nu depaseasca latura cercului. Unul din blaturi il lasam asa simplu, iar pe celalalt il acoperim cu moate, ajutandu-ne de o seringa. Din 2-3 linguri de albus facem bezele mici, pe care le punem pe langa blat ( vedeti in poza ) Dam tavile la cuptorul preincalzit la foc mic, mic cca 75 de minute. Ca sa prinda culoarea aurie, lasati usa inchisa pentru 20 de minute, dupa care o intredeschideti ( punand o lingura de lemn ca sa stea ) deoarece bezeaua trebuie sa se usuce, nu sa se coaca. verificati din cand in cand bezele micute, nu trebuiesc lasate prea mult, pentru ca o sa se arda ( 20-30 de minute sunt suficient ) Lasam blaturile sa se raceasca in cuptor.


Pregatim crema:


Punem laptele cu zaharul si vanilia ( doar semintele ) la fiert. Intre timp frecam galbenusurile cu amidonul. Cand laptele a fiert, luam cateva linguri si turnam peste ou, omogenizand compotitia. Turnam apoi oul in fir subtire peste restul de lapte fiert, amestecand continuu cu un tel, pentru a nu se prinde. Trebuie sa iasa ca o budinca. O dam la racit. Dupa ce s-a racit o amestecam cu frisca batuta bine.


Punem crema peste primul blat de bezea, dupa care acoperim cu celalat blat. Decoram cu frisca,zmeura si bezele mici.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pavlova cu crema de vanilie si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (45)

Aurelia 07_07 1

27.02.2012, 07:36

O minunatie

Alinutza80 1

29.02.2012, 19:39

wow ce bine arata!

irena 1

03.03.2012, 12:33

Excelent desert si excelenta prezentare!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu nuci, fistic si bezea