Peltea de nectarine

de ianculubita in Dulceata / Gem, 5 Aug 2013 | 1588 vizualizari

 

Va mai amintiti de pelteaua de gutui a mamelor noastre???
Pe principiul"nimic nu se pierde,totul se transforma"am facut o delicioasa peltea de nectarine cu toate resturile de la gem;am incercat si mi-a reusit.

 

INGREDIENTE

  • resturile ramase de la gem(coaja,samburi)
  • coaja de la 2mere
  • zahar
  • 1/2lamaie
  • 2anason stelat
  • 2pastai cardamom
  • 2cuisoare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peltea de nectarine:

Punem la fiert toate ingredientele,mai putin zaharul si 2l de apa;dupa ce au fiert bine,strecuram fara sa aruncam apa,scoatem anasonul,cardamomul si cuisoarele,pasam totul,amestecam cu apa de la fiert,mai dam in cateva clocote,trecem prin sita toata compozitia si masuram lichidul obtinut;la 1kg de lichid,punem 1kg de zahar si fasii late de lamaie rase;lasam pe foc mare sa fiarba adunand spuma daca se formeaza iar cand si-a schimbat culoarea si la suprafata este multa spuma,este gata dar pentru siguranta facem testul cu picatura in apa;punem pelteaua(cu tot cu lamaie)in borcane,tinem borcanele cu gura in jos sa se raceasca putin dupa care le depozitam la camara.


Se poate folosi la iarna drept indulcitor pentru ceai,lapte sau ca un sos pentru diferite prajituri(toping)

 

TIPS-URI

1

consistenta trebuie sa fie ca mierea de albine

2

nu lasati prea mult sa fiarba,se intareste si devine un caramel

3

pentru cine are si doreste,poate adauga cateva picaturi de esenta de piersica

Daca ti-a placut reteta noastra "Peltea de nectarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

ianculubita 1

05.08.2013, 11:43

FlaviaD 1

05.08.2013, 14:27

Foarte bun

laura_n 1

05.08.2013, 18:04

delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitive festive

de ancutsa 5

ieri la 18:17

Gem de piersici

de ancutsa 5

ieri la 18:09

Gem de prune

de ancutsa 5

ieri la 18:06

RETETA RECOMANDATA
Gem de gutui