Peltea din petale de trandafiri

de Panacris in Dulceata / Gem, 1 Iun 2016 | 529 vizualizari

 

Provocarea minunată @Traditie si gastronomie romaneasca inițiată  de  Gina Bradea, ce ne propune și îndeamnă să gătim românește și să descriem tradițiile și obicieiurile noastre, a fost găzduită această lună de Merișor, mai bine zis http://retetemerisor.ro/2016/05/traditie-si-gastronomie-romaneasca-provocarea-lunii-mai.html  Draga de Merișor ne-a lansat o provocare fix pe  Luna lui Florar, să pregătim bunătăți din florile lunii.


 N-am putut sta deoparte, așa că am trecut la treabă;) Am preparat o minuntă și aromată peltea din petale de trandafiri sângerii și tare parfumați.

 

INGREDIENTE

  • Petale de trandafiri roșii cca. 300 g,
  • Lămâie 1 bucată,
  • Zahăr tos 500 g,
  • Apă plată 500 ml.
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peltea din petale de trandafiri:

Petalele de trandafiri se spală sub jet rapid de apă rece, apoi se adaugă apa plată și zeama de la o lămâie. Se lasă la macerat de seară până dimineața. Se storc petalele de trandafiri, într-un vas cu fundul mai gros, apoi se strecoară și restul lichidului, se adaugă zahărul tos și se dă la fiert, la foc mic, cca. 60 de minute, până ce se reduce la jumătate cantitatea de peltea. Apoi se toarnă fierbinte, în borcănașe sterilizate și se lasă la dunst uscat, în pături până a doua zi.

 

Spor și poftă bună!  

 

RETETA IN IMAGINI

Peltea din petale de  trandafiri-0
Peltea din petale de  trandafiri-1
Peltea din petale de  trandafiri-2
Peltea din petale de  trandafiri-3
Peltea din petale de  trandafiri-4
Peltea din petale de  trandafiri-5
Peltea din petale de  trandafiri-6
Peltea din petale de  trandafiri-7
Peltea din petale de  trandafiri-8

COMENTARII (16)

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

02.06.2016, 12:08

Sidy

Sidy 1

03.06.2016, 08:29

Un adevarat deliciu !

ancutsa

ancutsa 1

17.07.2016, 16:35

Ce bine arata! Ce soi de trandafiri ai folosit? Am vazut ca ai scris mai sus ca sunt sangerii, ma intrebam ce soi sunt

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!