Penne cu branza dulce si visine

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 26 Iun 2015 | 649 vizualizari

 

Banuiesc ca toata lumea adora pastele cu branza, nu-i asa?

 

INGREDIENTE

  • 400 g paste penne;
  • 400 g zahar;
  • 800 g branza dulce;
  • 100 g visine fara samburi + o lingura zahar;
  • 50 g stafide;
  • 3 oua;
  • esenta de rom;
  • un varf de cutit de sare;
  • 3-4 l apa pentru fierberea pastelor.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne cu branza dulce si visine:

Visinele spalate, cu samburii scosi, se pun intr-un castron si se adauga o lingura de zahar peste ele.


Stafidele se spala si se pun intr-o cana cu putina apa si esenta de rom.


Se pune la foc o oala cu apa si sare. Cand clocoteste se adauga pastele, fierbandu-le 8-10 minute, in functie de indicatiile de pe ambalaj. Se amesteca incet cu o lingura de lemn, din cand in cand. Se opreste focul si se acopera pastele cu un capac.


Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.


Intr-un castron mare se faramiteaza branza si se adauga jumatate din zahar, visinele, stafidele scurse, ouale si putina esenta de rom.


Intr-o cratita se caramelizeaza cealalta jumatate de zahar si se imbraca peretii acesteia cu el.


Pastele se pun intr-o sita si se clatesc bine sub jet de apa rece, apoi se pun in cratita cu zaharul caramelizat.


Se amesteca ingredientele din castron, apoi se pun peste paste si se amesteca si cu acestea. Se introduc la cuptor pana cand se rumenesc frumos.


Se servesc atat calde, cat si reci.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Penne cu branza dulce si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

mirela0911 1

28.06.2015, 08:19

Astea-s delicioase!

Rocsi 1

28.06.2015, 20:26

Sunt atat de bune!

Gicuta69 1

28.06.2015, 22:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Tort fluture