Penne cu branza dulce si visine

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 26 Iun 2015 | 934 vizualizari

 

Banuiesc ca toata lumea adora pastele cu branza, nu-i asa?

 

INGREDIENTE

  • 400 g paste penne;
  • 400 g zahar;
  • 800 g branza dulce;
  • 100 g visine fara samburi + o lingura zahar;
  • 50 g stafide;
  • 3 oua;
  • esenta de rom;
  • un varf de cutit de sare;
  • 3-4 l apa pentru fierberea pastelor.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne cu branza dulce si visine:

Visinele spalate, cu samburii scosi, se pun intr-un castron si se adauga o lingura de zahar peste ele.

Stafidele se spala si se pun intr-o cana cu putina apa si esenta de rom.

Se pune la foc o oala cu apa si sare. Cand clocoteste se adauga pastele, fierbandu-le 8-10 minute, in functie de indicatiile de pe ambalaj. Se amesteca incet cu o lingura de lemn, din cand in cand. Se opreste focul si se acopera pastele cu un capac.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Intr-un castron mare se faramiteaza branza si se adauga jumatate din zahar, visinele, stafidele scurse, ouale si putina esenta de rom.

Intr-o cratita se caramelizeaza cealalta jumatate de zahar si se imbraca peretii acesteia cu el.

Pastele se pun intr-o sita si se clatesc bine sub jet de apa rece, apoi se pun in cratita cu zaharul caramelizat.

Se amesteca ingredientele din castron, apoi se pun peste paste si se amesteca si cu acestea. Se introduc la cuptor pana cand se rumenesc frumos.

Se servesc atat calde, cat si reci.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Penne cu branza dulce si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

mirela0911 1

28.06.2015, 08:19

Astea-s delicioase!

Rocsi 1

28.06.2015, 20:26

Sunt atat de bune!

Gicuta69 1

28.06.2015, 22:14

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Peste prajit cu sos de smantana
  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Prajitura pufoasa cu visine