Penne cu carne de curcan, praz si ciuperci

de Panacris in Curcan, 29 Dec 2015 | 1187 vizualizari

 

După atâtea preparate grele savurate la masa de Crăciun, am adus o rețetă simplă, sănătoasă și gustoasă, mai ales că am gătit-o în vasul Zepter;) un vas minunat care păstrează textura ingredientelor și economisește energie;) 

 

INGREDIENTE

  • Praz partea albă 1 bucată,
  • ceapă verde 2-3 bucăți,
  • ceapă galbenă ½ bucată,
  • ardei kapia ½ bucată,
  • apio ½ tijă,
  • ulei de măsline 2 linguri,
  • file de curcan cca. 400 g,
  • codițe de ciuperci cca. 300 g,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • boia dulce de ardei.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne cu carne de curcan, praz si ciuperci:

Pentru că în vasul Zepter se păstrează aromele, implicit textura lor, se adaugă de la început, legumele curățate și mărunțite, se asezonează de ulei, sare, piper, boia și se acoperă. Între timp se curăță codițele de ciuperci, carnea de curcan se mărunțește, atât cât să fie o îmbucătură, apoi se adaugă peste legume, se amestecă ușor, cât să se înglobeze ingredeintele, apoi se pune capacul și se lasă la gătit, acoperit, până ce acul indicator de pe capac, ajunge în mijlocul zonei verzi. În acest moment oprește focul de pe foc, se lasă acoperit, cca. 15 de minute până ce acul indicator ajunge în zona crem. Vă asigur că e foarte savuroasă mâncărica, iar fiecare ingredient și-a păstrat propia aromă;) Spor și poftă bună! P.S. Alături am fiert paste pene;) Iar ca topping, am ras brânză Gouda maturată ;) Bun a fost ;)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Penne cu carne de curcan, praz si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

diaconta 1

29.12.2015, 23:38

Ce combinatii de combinatii ai facut

mirela0911 1

30.12.2015, 09:24

Ce bună o fi ieșit cu așa combinații!

Panacris 1

30.12.2015, 14:53

Să știți că tare bun a fost

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de curcan la tava - cu sos coreean