Penne cu pesmet

de bucatarimcudiana in Penne, 16 Mar 2011 | 2581 vizualizari

 

este o reteta extrem de simpla , eu o fac destul de des seara pentru copilasul meu , dar pe langa el mananca si tati si mami

 

INGREDIENTE

  • 200 gr penne
  • 50 gr unt
  • 100 gr pesmet
  • 70 gr zahar tos
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un strop de sare
  • 2 linguri ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne cu pesmet:

incep prin a pune o oala cu apa la fiert in care am adaugat un strop de sare si 2 linguri de ulei, cand apa fierbe adaug pennele si fierb conform instructiunilor de pe ambalaj.


intr-o tigaie incapatoare topesc untul adaug pesmetul pe care il rumenesc usor, mare grija sa nu se arda


dupa ce pesmetul este usor rumen i-au tigaia de pe flacara adaug zaharul tos si zaharul vanilat


pastele fierte le scurg bine de apa si fierbinti le adaug peste pesmet, le mai las 2-3 min pe foc si gata


se servesc calde

 

TIPS-URI

1

untul se poate inlocui cu ulei si obtinem o reteta de post

2

pennele sunt bune al dente adica nu le fierbem foarte mult

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne cu pesmet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

bucatarimcudiana 1

17.03.2011, 14:29

sufletista te pup si multu mult

elena1988 1

25.03.2011, 13:36

bucatarimcudiana 1

25.03.2011, 23:39

multumesc mult elena

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Lulu
  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Penne cu broccoli la cuptor