Penne cu sardine

de simona72 in Paste, 31 Oct 2015 | 724 vizualizari

 

Reteta este extrem de simpla si se face rapid. Daca va place pestele nu are cum sa nu va placa acesta retete de paste. Sardina este un peste gras, dar benefica pentru sanatate. Consumata atat proaspata cat si din conserve, contine vitaminele grupului B, calciu din oasele pestelui si fier.

 

INGREDIENTE

1 pumn plin de paste penne

  • 1 fir ceapa verde
  • ½ ardei iute
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei din conserva cu sardine
  • 5 fileuri sardine in ulei
  • pentru decor:
  • frunze de patrunjel
  • file de somon afumat
  • rosii uscate in ulei
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne cu sardine:

Se pune apa la fiert, aproximativ 1litru. Cnd aceasta clocoteste se adauga pastele si se fierb 10 minute, conform instructiunilor de pe ambalaj.


Ceapa verde se taie feliute, ardeiul si usturoiul se taie marunt.


Se pune la incins 2 linguri ulei din conserva cu sardine. Se adauga ceapa, ardeiul iute si se caleste 1 minut. Se adauga usturoiul tocat si sardinele taiate marunt din cutit, se amesteca si se lasa pe foc inca1 minut. Se adauga 1 polonic de apa fierbinte in care fierb pastele, se lasa sa fiarba toate 2-3 minute. Se adauga la sosul format pennele fierte si strecurate si se mai lasa pe foc inca 1-2 minute, pana pastele au absorbit putin din sos. Se pun pastele pe o farfurie, se adauga ceapa verde taiata rondele, frunze proaspete de patrunjel, rosii uscate in ulei si cateva fileuri mici de somon afumat. Se servesc pastele imediat. Sa va fie de folos!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Penne cu sardine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

simona72 1

31.10.2015, 13:47

Multumesc dragilor!

Bya Ralu 1

31.10.2015, 15:33

bune

Gherca Daniela 1

01.11.2015, 10:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paste cu mazare si sos alb