Penne picante cu sos de smantana

de cristeena20 in Paste, 3 Iun 2015 | 2012 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pachet paste penne
  • ulei de masline
  • 150 g bacon
  • 1 carnat picant
  • 3 catei de usturoi
  • 1-2 chilli proaspeti
  • 1 cutie de ciuperci din conserva
  • 2galbenusuri de ou
  • 150 ml smantana dulce de gatit
  • busuioc verde, parmezan ras
  • sare, piper alb
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne picante cu sos de smantana:

Punem pastele la fiert in apa cu sare si putin ulei de masline.

Intre timp preparam sosul. Intr-o tigaie punem putin ulei de masline si adaugam baconul cubulete. Lasam putin sa se caleasca si adaugam apoi rondele de carnat picant. Se mai lasa impreuna cca 3 minute , nu la foc mare, sa nu se arda. Apoi punem usturoi tocat marunt, ciupercile scurse din conserva si feliate si apoi foarte putina sare, piper dupa gust si busuioc verde tocat (doar o parte). Nu uitam de chilli. Il tocam marunt si il aduagam la tigaia. Cand pastele au fiert, le scoatem (pastram din apa in care au fiert) si le adaugam la sos. Amestecam si lasam sa se intrepatrunda ingredientele. Turnam jumate polonic din apa in care au fiert si amestecam cu grija. 

Galbenusurile de ou le amestecam cu smantana si aduagam putina apa fierbinte, treptat, ca s anu s efaca branza in contactul cu pastele din tigaie. SI turnem peste paste, amestecand cu grija si reducand focul la minim. Lasam inca putin, nu mult, doar cat sa ajunga sosul de smantana la punctul de fierbere cateva secunde. Apoi stingem si aduagam inca putin busuioc proaspat. Punem capacul. Servim cu parmezan ras deasupra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Penne picante cu sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Bya Ralu 1

03.06.2015, 18:15

delicioase

Gicuta69 1

03.06.2015, 20:31

bune, bune!

Andra_Constantinescu 1

03.06.2015, 22:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L