Pepelle

de babi5 in Aperitive / Garnituri, 25 Mai 2013 | 9333 vizualizari

 

am primit aceasta reteta de la o prietena, o cheama Loris Georgiana din Timisoara, dar locuieste in Germania. Am vazut prezentarea pe facebook si pe pagina ei si mi-a placut tare mult. Am rugat-o sa-mi dea reteta si iacata-ma azi, am pus-o in practica. Este un aluat pe baza de branza dulce si se foloseste produs finit ca aperitiv, antreu. Este bunnnnnnnnnnnn!!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr branza dulce
  • 200 gr margarina rama
  • 300 gr faina
  • 2 lingurite praf copt
  • 2 galbenusuri ou
  • 100 gr cascaval (am adaugat eu)
  • 1 lingurita sare (am adaugat eu)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pepelle:

Intr-un castron punem faina, amestecam cu praful de copt si sarea, apoi frecam bine cu margarina. Adaugam branza dulce si galbenusurile, se framanta bine si se pune la rece (neaparat ) pina a doua zi. Apoi a doua zi luam aluatul, il intindem la grosimea de cca 2 cm. Cu o pensula ungem cu ou batut, presaram cascavalul razuit si cu un pahar sau daca aveti modele diferite taiem si asezam in tava unsa si tapetata cu hirtie de copt. Dam la cuptorul incins in prealabil la 180 grade. Lasam la copt pina se rumenesc bine.


O minune de aperitiv, cu siguranta o sa va placa. Multumesc Georgiana pentru reteta, intr-adevar un aperitiv de nota 10, cu felicitarile de rigoare.

 

TIPS-URI

1

Se poate inlocui cascavalul cu seminte de susan, chimen sau mac

Daca ti-a placut reteta noastra "Pepelle" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

babi5 1

20.06.2013, 12:31

multumesc Sidy

babi5 1

20.06.2013, 12:33

Constelatialeu chestiile sunt mai mult brinza dulce decit aluat si sunt super bune ca aperitiv

babi5 1

20.06.2013, 12:33

adry88 te pup sio-ti multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

RETETA RECOMANDATA
Maki din miez de paine