Pepene murat

de aziz in Muraturi, 22 Mai 2011 | 22457 vizualizari

 

Cred ca vi s-a intamplat sa cumparati pepene rosu si sa nu fie dulce ...ei bine asta am patit saptamana trecuta si ca sa ma ,,razbun,,pe el l-am pus la murat:))))

 

INGREDIENTE

  • una bucata pepene
  • un morcov
  • jumatate ardei iute verde
  • 2 bete de telina
  • putin marar verde
  • 2-3 cartei de usturoi
  • sare grunjoasa
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pepene murat:

Taiem pepenele felii sau cuburi, le asezam in borcan intercalat cu felii de morcov.


Pe fundul borcanului inainte de a pune pepenele am pus cateva bucati de telina si putin marar +un catel de usturoi.


La fel am procedat si dupa ce am pus feliile de pepene, deasupra lor +putin ardei iute verde taiat felii.


Apa o incalzim adaugam sarea si invartim pina se topeste ,lasam sa se raceasca ,poate fi putin calduta ,si turnam peste pepene.


cantitatea de sare se masoara la litru de apa si anume o lingura la un litru de apa.


Dureaza cam 4-5 zile daca este cald pina sa fie bun de consum .


Verificati din cand in cand sa nu se oteteasca .


atunci cand este murat sau are gustul care va place il punem in frigider.


Deasemeni pe parcursul celor 4-5 zile o data pe zi trebuie intors borcanul invers pentru a se amesteca bine lichidul .

Pofta buna!!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pepene murat" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

mamaieelena 1

11.06.2011, 07:08

ionela2682 1

12.07.2011, 21:32

O "buna" razbunare ai acolo!!!

aziz 1

16.07.2011, 19:42

mamaita,ionela

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ardei gras umplut cu varza si morcov (muratura)