Pepene murat

de aziz in Muraturi, 22 Mai 2011 | 26182 vizualizari

 

Cred ca vi s-a intamplat sa cumparati pepene rosu si sa nu fie dulce ...ei bine asta am patit saptamana trecuta si ca sa ma ,,razbun,,pe el l-am pus la murat:))))

 

INGREDIENTE

  • una bucata pepene
  • un morcov
  • jumatate ardei iute verde
  • 2 bete de telina
  • putin marar verde
  • 2-3 cartei de usturoi
  • sare grunjoasa
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pepene murat:

Taiem pepenele felii sau cuburi, le asezam in borcan intercalat cu felii de morcov.


Pe fundul borcanului inainte de a pune pepenele am pus cateva bucati de telina si putin marar +un catel de usturoi.


La fel am procedat si dupa ce am pus feliile de pepene, deasupra lor +putin ardei iute verde taiat felii.


Apa o incalzim adaugam sarea si invartim pina se topeste ,lasam sa se raceasca ,poate fi putin calduta ,si turnam peste pepene.


cantitatea de sare se masoara la litru de apa si anume o lingura la un litru de apa.


Dureaza cam 4-5 zile daca este cald pina sa fie bun de consum .


Verificati din cand in cand sa nu se oteteasca .


atunci cand este murat sau are gustul care va place il punem in frigider.


Deasemeni pe parcursul celor 4-5 zile o data pe zi trebuie intors borcanul invers pentru a se amesteca bine lichidul .

Pofta buna!!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pepene murat" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
249.99 lei
224.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

mamaieelena 1

11.06.2011, 07:08

ionela2682 1

12.07.2011, 21:32

O "buna" razbunare ai acolo!!!

aziz 1

16.07.2011, 19:42

mamaita,ionela

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

anuta

8806 puncte

MotanLaOale

7999 puncte

 Merisor

7016 puncte

RODIMUR

5841 puncte

Lau

Lau 9

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Mini franzelute cu lapte si unt
  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

RETETA RECOMANDATA
Ardei umplut cu varza (alba+rosie) si conopida