Perisoare de branza cu sos de rosii

de simona72 in Mancaruri de legume, 17 Oct 2014 | 2105 vizualizari

 

O alta reteta usoara inspirata de la Rocsi, care este pe placul celor care sunt vegetarieni sau care sunt la regim, asa ca si mine. Puuuup Rocsiuta!>:D

 

INGREDIENTE

  • pentru perisoare:
  • 250 gr branza dulce
  • 50 gr branza tare de oaie
  • 1 praf de sare si piper
  • 1 lingurita pasta de busuioc(facuta in casa: busuioc tocat marunt, amestecat cu ulei de masline) sau busuioc proaspat
  • 2 oua
  • 3-4 linguri faina alba
  • 1 lingura amidon alimentar
  • pentru sos:
  • 400 ml suc de rosii de casa
  • 1 rosie
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 praf de sare si piper
  • 1 lingurita pasta de ardei copt
  • 1 lingurita de pasta de busuioc sau busuioc proaspat tocat marunt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Perisoare de branza cu sos de rosii:

Pentru perisoare: branza dulce se zdrobeste cu furculita, se adauga branza de oaie data pe razatoarea cu ochiuri mari, ouale, un praf de sare si piper, pasta de busuioc si se amesteca. Se adauga treptat faina si amidonul si amestecam compozitia pana devine un aluat usor moale si lipicios. Ne folosim de doua linguri pentru a face perisoarele: luam cu o lingura putin din aluat, iar cu cealalta indepartam aluatul de pe lingura, intr-o farfurie in care am pus putina faina. tavalim aluatul prin faina si formam perisoare cu ajutorul mainilor. Punem perisoarele la fiert in apa clocotita cu sare pentru 8-10 minute.


Pentru sos: punem sucul de rosii la fiert impreuna cu rosia curatata de pielita si taiata cubulete. Lasam la fiert pana scade la 3/4 si sosul se ingroasa. Adaugam pasta de ardei copt, busuiocul, sare si piper dupa gust. Transferam sosul intr-un vas termorezistent, peste sos punem perisoarele si dam vasul la cuptorul incins la 180 grade pentru 10-15 minute. Servim calde la cina. sa va fie de bine!!

 

TIPS-URI

1

in sos se pot adauga plantele aromatice preferate, ardei iute sau orice sos iute aveti si va place

Daca ti-a placut reteta noastra "Perisoare de branza cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Rocsi 1

17.10.2014, 21:51

Simona sunt mica in ale bucatariei, gatesc destul de simplu si mai am multe de invatat, dar asa ma bucur cand o persoana se inspira de la mine si zice ca ii si place

diaconta 1

17.10.2014, 22:20

Bune si astea

Xandrinne 1

18.10.2014, 10:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Orecchiette proaspete cu carne si sos de rosii