Perisoare de vitel in sos de legume

de T I M E A in Vita, 16 Iun 2014 | 7800 vizualizari

 

O mancare lejera cu carne de vitel si legume, un pranz perfect as zice eu. Imi plac mult mancarurile care contin multe legume, de aceea m-am gandit ca aceste perisoare o sa fie delicioase facute intr-un sos aromat cu legume.

 

INGREDIENTE

  • Pentru perisoare
  • 250-300 gr carne de vitel
  • un morcov
  • o ceapa mica
  • un catel de usturoi mai maricel
  • 3 linguri orez
  • 1/2 lingurita sare
  • un pic de piper
  • 1 ou
  • Pentru sosul de legume:
  • 3 morcovi potriviti
  • 1 felie telina
  • 1/2 gulie
  • 2 cepe mici
  • 1/2 ardei verde
  • 1 canita suc de rosii
  • 4 catei de usturoi
  • busuioc verde tocat
  • sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Perisoare de vitel in sos de legume:

Tocam carnea, morcovul si ceapa ( eu le toc cu ajutorul robotului de bucatarie).

Adaugam orezul spalat si scurs de apa, condimentele si oul si omogenizam.

Punem apa la fiert intr-un vas de aprox 2l. Adaugam in apa un pic de sare.

Cand fierbe apa  formam din compozitia noastra bilute si le adaugam in apa clocotita. (mi-au iesit 18-19 perisoare).  

Lasam sa fiarba aprox 5 minute dupa ce vin la suprafata apei. 

Cu o paleta le scoatem intr-o tava care urmeaza apoi sa fie pusa la cuptor, deci rezistenta la caldura.

Legumele le curatam, spalam si le taiem in bucati mari.

Le punem la fiert in apa cu putina sare, adica le adaugam cand fierbe apa.

Cand sunt fierte (nu trebuie sa fie exagerat de moi) le punem in blender in doua reprize cu cate o jumatate de cana din sucul in care au fiert si le pasam.

Adaugam si o canita mai mica de suc de rosii.

Tunam sosul obtinut peste perisoare si condimentam cu sare, piper, busuioc si usturoi.

Amestecam putin deasupra si dam apoi la cuptor timp de 35-40 de minute la 180 de grade.

Tava mea a fost un pic mai mica si am pus-o mai intai intr-o tava mai mare pentru a nu curge sosul in cuptor. Voi folositi din start o tava adecvata.  

Scoatem tava din cuptor si servim perisoarele calde.

Sunt delicioase fierte in sosul de legume.

TIPS-URI

1

daca nu va place gustul de telina puteti pune pastarnac si radacina de patrunjel

Daca ti-a placut reteta noastra "Perisoare de vitel in sos de legume" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de vita la cuptor cu sos de legume