Perisoare in sos de rosii

de Doinavar in Mancaruri cu carne, 5 Mar 2013 | 7806 vizualizari

 

Sunt asemanatoare cu chitelutele, dar mai sanatoase, pentru ca nu le mai prajim, le fierbem direct in sos.

 

INGREDIENTE

  • 400 g carne tocata
  • 1 legatura patrunjel+marar
  • 3 linguri ketchup
  • 8 linguri de faina
  • 2 linguri pesmet
  • 1 ou
  • 4 linguri de ulei
  • 1 ceapa mica
  • 400 ml suc de rosii
  • 2 foi de dafin
  • sare, piper, cimbru, oregano dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Perisoare in sos de rosii:

Puneti carnea intr-un bol, adaugati verdeata tocata, ketchup, pesmet, 3 linguri de faina, oul, sare, piper, condimente dupa gust si omogenizati compozitia.


Eu am pus si putin usturoi. Curatati si tocati ceapa pestisori, apoi puneti-o la calit in ulei intr-o craticioara. Dupa 5-6 minute adaugati bulionul si 100 ml apa. Condimentati, adaugati foile de dafin si lasati sa fiarba la foc foarte mic. Formati cu mana uda perisoare nu prea mari, pe care le tavaliti prin faina ramasa si le puneti imediat in sosul care fierbe. Lasati-le sa fiarba in sos 20 de minute, la foc mic. Desfaceti o lingura de faina, care a ramas dupa ce ati tavalit perisoarele, in putina apa si turnati-o incet in sos amestecand ca sa nu se prinda.


Mai lasati sa fiarba 4-5 minute, la foc foarte mic, amestecand din cand in cand, apoi dregeti gustul. Mie imi place sa pun si un strop de zahar, putin otet balsamic, un praf de baza pentru mancaruri. Mancarea este gata. Pofta buna.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Perisoare in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Dianaaa 1

09.04.2013, 18:08

Wow, arata foarte bine. As vrea sa incerc si eu reteta asta doar ca sunt la dieta. Crezi ca e buna? Are multe kcal?

iri_iri 1

09.04.2013, 19:13

ador aceasta mancare

babi5 1

06.10.2014, 14:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

7750 puncte

RODIMUR

6780 puncte

Rocsi

6760 puncte

oanapl

6010 puncte

mirela0911

4270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lasagna vegetariana
  • 05

    MA

  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Perisoare cu sos de rosii