Perisoare cu sos de rosii

de La Ancuta in Mancaruri cu carne, 11 Noi 2013 | 10612 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru perisoare:
  • 700 g carne tocata
  • 1 ou
  • 1 ceasca mica orez
  • 1 ceapa mica
  • sare, piper
  • cimbru
  • busuioc, cimbru, foaie de dafin (pentru fiert perisoarele)
  • Pentru sos:
  • 1 ceapa mare
  • 5 catei de usturoi
  • 2 rosii mari de gradina
  • 1 ceasca bulion
  • 1 ceasca suc de rosii cu ardei
  • 1 ceasca de apa in care au fiert perisoarele
  • sare, piper
  • 1 frunza de dafin
  • cimbru
  • busuioc proaspat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Perisoare cu sos de rosii:

Amestecam carnea cu oul, ceapa taiata marunt si orezul spalat bine in apa rece. Adaugam sare, piper si cimbru si amestecam pana se omogenizeaza.

Punem o oala cu apa pe foc, in care adaugam frunza de dafin, sare, piper, cimbru si busuioc. Cand incepe sa fiarba adaugam perisoarele si lasam sa fiarba pana cand acestea se ridica la suprafata.


Scoatem perisoarele cu o paleta direct in vasul in care le vom da la cuptor.


Separat calim ceapa si usturoiul in 2 linguri de ulei de masline si 2 linguri de apa. Adaugam rosiile taiate cubulete mici si lasam putin sa fiarba apoi adaugam bulionul, sucul de rosii cu ardei si cescuta cu apa.


Adaugam apoi foaia de dafin si cimbrul si lasam pe foc pana cand sunt fierte rosiile, La final adaugam sare, piper si busuioc proaspat tocat.


Turnam sosul peste perisoare si dam la cuptor pentru 30 de minute. Servim calde alaturi de garnitura pref erata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Perisoare cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

La Ancuta 1

01.04.2014, 09:08

babi5 1

06.10.2014, 14:52

iri_iri 1

25.03.2015, 13:20

Interesanta idee cu perișoare fierte....chear nu m-am gândit, bravo

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada de pui cu carne tocata - Reteta cu numarul 800