Perisoare cu sos de rosii

de La Ancuta in Mancaruri cu carne, 11 Noi 2013 | 22639 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru perisoare:
  • 700 g carne tocata
  • 1 ou
  • 1 ceasca mica orez
  • 1 ceapa mica
  • sare, piper
  • cimbru
  • busuioc, cimbru, foaie de dafin (pentru fiert perisoarele)
  • Pentru sos:
  • 1 ceapa mare
  • 5 catei de usturoi
  • 2 rosii mari de gradina
  • 1 ceasca bulion
  • 1 ceasca suc de rosii cu ardei
  • 1 ceasca de apa in care au fiert perisoarele
  • sare, piper
  • 1 frunza de dafin
  • cimbru
  • busuioc proaspat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Perisoare cu sos de rosii:

Amestecam carnea cu oul, ceapa taiata marunt si orezul spalat bine in apa rece. Adaugam sare, piper si cimbru si amestecam pana se omogenizeaza.
Punem o oala cu apa pe foc, in care adaugam frunza de dafin, sare, piper, cimbru si busuioc. Cand incepe sa fiarba adaugam perisoarele si lasam sa fiarba pana cand acestea se ridica la suprafata.

Scoatem perisoarele cu o paleta direct in vasul in care le vom da la cuptor.

Separat calim ceapa si usturoiul in 2 linguri de ulei de masline si 2 linguri de apa. Adaugam rosiile taiate cubulete mici si lasam putin sa fiarba apoi adaugam bulionul, sucul de rosii cu ardei si cescuta cu apa.

Adaugam apoi foaia de dafin si cimbrul si lasam pe foc pana cand sunt fierte rosiile, La final adaugam sare, piper si busuioc proaspat tocat.

Turnam sosul peste perisoare si dam la cuptor pentru 30 de minute. Servim calde alaturi de garnitura pref erata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Perisoare cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

La Ancuta 1

01.04.2014, 09:08

babi5 1

06.10.2014, 14:52

iry-gabriela 1

25.03.2015, 13:20

Interesanta idee cu perișoare fierte....chear nu m-am gândit, bravo

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aripioare cu sos de rosii si cartofi