Perisoare in sos de smantana

de Lau in Mancaruri cu carne, 7 Feb 2014 | 2157 vizualizari

 

M-am inspirat de pe blogul Barbat la Cratita

 

INGREDIENTE

  • Perisoare
  • 500 g carne tocata
  • 100 g orez
  • 1 ou
  • 1 ceapa
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 2 linguri faina
  • sare
  • piper
  • 2 catei usuturoi
  • Sos de smantana
  • 400 g smantana
  • 2 cepe
  • 1 lingura faina
  • sare
  • piper
  • apa care au fiert perisoarele
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Perisoare in sos de smantana:

Perisoarele-intr-un bol punem carnea,oul,ceapa tocata marunt,orezul spalat,faina,condimente dupa gust si patrunjelul tocat,amestecam bine compozitia.


Cu mainile ude formam perisoarele.


Intr-o cratita adaugam apa si cand incepe sa fiarba adaugam perisoarele.


Lasam sa fiarba la foc mediu cca 15-20 min(le gustam inainte)


Sosul-Curatam cepele si le tocam marunt.


Intr-o tigaie adaugam putin ulei si cand s-a incalzit adaugam ceapa si o lasam sa se caleasca putin,adaugam faina si amestecam continuu,adaugam 2-3 polonicuri de apa in care au fiert perisoarele si amestecam.


Lasam sa fiarba cateva minute amestecand din cand in cand,(sosul trebuie sa fie ca la o ciulama).


Adaugam smantana,amestecam si cand incepe sa fiarba adaugam perisoarele scurse de zeama,potrivim de condimente dupa gust si mai lasam cca 5 min pe foc.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Perisoare in sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

simona72 1

08.02.2014, 08:35

Tare bune!

Lau 1

08.02.2014, 09:53

gaby_gabytza 1

11.02.2014, 09:49

buuune

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert branzoaice
  • 04

    MA

  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

RETETA RECOMANDATA
Perisoare in sos de rosii si ardei copti