Chiftelute de vitel cu pilaf si sos de rosii cu busuioc

de lili in Mancaruri cu carne, 6 Feb 2011 | 4680 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru chiftelute avem nevoie de :

  • 1 kg carne de vitel
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 3 cartofi
  • 2 oua
  • 2-3 linguri de faina
  • vegeta
  • piper

Sosul:

  • 100 ml bulion
  • 3 catei de usturoi
  •  cateva frunze de busuioc
  •  vegeta

Pilaful:

  •  o cana de orez
  •  o ceapa
  •  vegeta
  •  piper

 

Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de vitel cu pilaf si sos de rosii cu busuioc:

Chiftelutele:

Carnea o tocam impreuna cu ceapa, cartofii si usturoiul. Obtinem  o pasta la care m-ai adaugam vegeta , piper, ouale si faina. Amestecam bine totul si trecem la modelat chiftelutele pe care le prajim in ulei.

Sosul:

Punem la calit usturoiul si il stingem cu putina apa, dupa care adaugam bulionul, busuiocul si vegeta. Lasam sa clocoteasca cateva minute si apoi e gata.

Pilaful:

Punem ceapa la calit. O stingem cu apa. Cand apa incepe sa fiarba adaugam orezul bine spalat, apoi vegeta si piperul. Il lasam sa clocoteasca cateva minute dupa care oprim focul.



Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de vitel cu pilaf si sos de rosii cu busuioc" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Orez prajit