Pernite cu cacao

de RuxyRux in Dulciuri, 15 Ian 2011 | 2809 vizualizari

 

...desigur delicioase pentru micul dejun.
Cu multa vreme in urma am gasit aceasta reteta deosebita pe blogul Inei( flori de cires) si-i multumesc tare mult...de atunci o fac mereu... e grozava!

 

INGREDIENTE

  • -1/2 cana faina de kamut ( eu am cumparat de la Plafar, dar se poate inlocui cu faina alba/secara etc)
  • 1 lg faina integrala
  • 1 lg faina de in (obtinuta prin macinarea semintelor de in)
  • 4 lingurite cacao sau carob( pudra de roscove)
  • 1 lingurita ulei (NU de masline sau vreun alt tip de ulei aromat, preferabil un ulei cu gust neutru)
  • 3 linguri  sirop de artar sau miere   sau zahar brun
  • 3 linguri apa
  • 1 lingurita extract de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pernite cu cacao:

Amestecam toate ingredientele intr-un vas si obtinem un aluat maleabil care are consistenta marzipanului.


Impartim in doua bila de aluat obtinuta.


Intindem prima bucata intr-o foaie subtire si taiem( cu rotita de pizza), pernitele.


Facem acelasi lucru si cu bucata a doua de aluat.


Punem pernitele de aluat pe o foaie de copt si coacem in jur de -10 min functie de grosimea lor.


Se scot din tava se lasa la racit si se depoziteaza in cutii inchise( pot fi si de carton).


Se servesc la micul dejun...delicioase!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pernite cu cacao" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

La Ancuta 1

16.01.2011, 15:16

ce faine

kamy 1

16.01.2011, 18:51

sabina sigur vrea....

MotanLaOale 1

17.01.2011, 10:47

bune trebue sa fie

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș din mugur de vițel, cu cartofi

de RODIMUR 5

ieri la 21:34

Prăjitură cu mac și cocos

de Meea 4

ieri la 20:35

Salata de farfalle, cu file de macrou în ulei

de RODIMUR 5

ieri la 18:28

RETETA RECOMANDATA
Prajiturica Maria