Pernite cu cacao

de RuxyRux in Dulciuri, 15 Ian 2011 | 5155 vizualizari

 

...desigur delicioase pentru micul dejun.
Cu multa vreme in urma am gasit aceasta reteta deosebita pe blogul Inei( flori de cires) si-i multumesc tare mult...de atunci o fac mereu... e grozava!

 

INGREDIENTE

  • -1/2 cana faina de kamut ( eu am cumparat de la Plafar, dar se poate inlocui cu faina alba/secara etc)
  • 1 lg faina integrala
  • 1 lg faina de in (obtinuta prin macinarea semintelor de in)
  • 4 lingurite cacao sau carob( pudra de roscove)
  • 1 lingurita ulei (NU de masline sau vreun alt tip de ulei aromat, preferabil un ulei cu gust neutru)
  • 3 linguri  sirop de artar sau miere   sau zahar brun
  • 3 linguri apa
  • 1 lingurita extract de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pernite cu cacao:

Amestecam toate ingredientele intr-un vas si obtinem un aluat maleabil care are consistenta marzipanului.

Impartim in doua bila de aluat obtinuta.

Intindem prima bucata intr-o foaie subtire si taiem( cu rotita de pizza), pernitele.

Facem acelasi lucru si cu bucata a doua de aluat.

Punem pernitele de aluat pe o foaie de copt si coacem in jur de -10 min functie de grosimea lor.

Se scot din tava  se lasa la racit si se depoziteaza in cutii inchise( pot fi si de carton).

Se servesc la micul dejun...delicioase!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pernite cu cacao" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (20)

La Ancuta 1

16.01.2011, 15:16

ce faine

kamy 1

16.01.2011, 18:51

sabina sigur vrea....

MotanLaOale 1

17.01.2011, 10:47

bune trebue sa fie

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec cu cacao rapid