Pernite cu cacao

de RuxyRux in Dulciuri, 15 Ian 2011 | 2662 vizualizari

 

...desigur delicioase pentru micul dejun.
Cu multa vreme in urma am gasit aceasta reteta deosebita pe blogul Inei( flori de cires) si-i multumesc tare mult...de atunci o fac mereu... e grozava!

 

INGREDIENTE

  • -1/2 cana faina de kamut ( eu am cumparat de la Plafar, dar se poate inlocui cu faina alba/secara etc)
  • 1 lg faina integrala
  • 1 lg faina de in (obtinuta prin macinarea semintelor de in)
  • 4 lingurite cacao sau carob( pudra de roscove)
  • 1 lingurita ulei (NU de masline sau vreun alt tip de ulei aromat, preferabil un ulei cu gust neutru)
  • 3 linguri  sirop de artar sau miere   sau zahar brun
  • 3 linguri apa
  • 1 lingurita extract de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pernite cu cacao:

Amestecam toate ingredientele intr-un vas si obtinem un aluat maleabil care are consistenta marzipanului.


Impartim in doua bila de aluat obtinuta.


Intindem prima bucata intr-o foaie subtire si taiem( cu rotita de pizza), pernitele.


Facem acelasi lucru si cu bucata a doua de aluat.


Punem pernitele de aluat pe o foaie de copt si coacem in jur de -10 min functie de grosimea lor.


Se scot din tava se lasa la racit si se depoziteaza in cutii inchise( pot fi si de carton).


Se servesc la micul dejun...delicioase!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pernite cu cacao" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

La Ancuta 1

16.01.2011, 15:16

ce faine

kamy 1

16.01.2011, 18:51

sabina sigur vrea....

MotanLaOale 1

17.01.2011, 10:47

bune trebue sa fie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura (pasca) cu branza si ciocolata