Pernite cu sunca si porumb

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 6 Mai 2015 | 1501 vizualizari

 

Sunt excelente pt pus pachet la scoala sau la birou.

 

INGREDIENTE

Pt. aluat:

  • 500 g faina
  • 1 lgt sare
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • 1 ou
  • 3 lg ulei de masline
  • lapte cat cuprinde

Pt.umplutura:

  • 150 g sunca sau muschi file
  • 1 conserva porumb
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 100 g masline negre feliate
  • 100 ml bulion
  • 100 g cascaval
  • sare, piper

Pt.uns:

  • ketchup de casa
  • busuioc macinat
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pernite cu sunca si porumb:

Se pune drojdia in 100 ml lapte caldut impreuna cu zaharul si 1 lg de faina. Se amesteca putin si se lasa sa se odihneasca 15 minute. Intr-un vas se pune faina, sarea, uleiul si oul batut. Se toarna maiaua si se amesteca cu o lingura. Se mai adauga lapte caldut ata cat este necesar. Se framanta pana obtinem un aluat moale, nelipicios. Se lasa la dospit.


Intre timp pregatim umplutura. Se taie sunca bastonase, gogosarul cubulete apoi se amesteca impreuna cu porumbul si maslinele. Se adauga bulionul, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Cascavalul se taie feliute mai late si subtiri.


Aluatul se imparte in doua si se intinde pe masa de lucru. Se taie in patratele potrivite (aproximativ 9x9). Se pune cate o lingura de umplutura si doua felii de cascaval pe mijlocul patratului, se ia un alt patrat din celelalt aluat (care a fost intins si impartit la fel) si se acopera formand o pernita. Cu ajutorul unei furculite apasam pe marginile aluatului pentru a se prinde bine intre ele si a nu se dezlipi in timpul coacerii. Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, se ung pernitele cu ketchup si se presara busuioc macinat. Se da la cuptor la 180 de grade pana se rumenesc frumos deasupra.


Se servesc atat calde cat si reci!


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate folosi orice ca si umplutura in functie de gusturi.

2

Busuiocul poate fi inlocuit cu oregano.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pernite cu sunca si porumb" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Valclaudia 1

06.05.2015, 21:07

valeu, ce-i aici!!

Rocsi 1

06.05.2015, 21:36

Foarte bune sunt, mie una imi plac mult!

Sim0na 1

08.05.2015, 08:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu sunca la cuptor