Tarta cu Spanac

de nico15 in Aperitive / Garnituri, 10 Mar 2012 | 2425 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 650 g de spanac
  • 400 g de branza telemea
  • 150 g de fulgi de migdale
  • 1 ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • 2 oua
  • 150 g de praz
  • sare, piper
  • 50 ml de smantana lichida
  • ulei
  • susan alb si negru
  • 250 g de faina
  • 125 g de unt
  • 2 oua
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu Spanac:



Se pune faina intr-un castron de dimensiuni mijlocii, se va adauga untul taiat cubulete, oul si sarea si se va framanta, acesta va fi baza noastra pentru tarta.Aceasta compozitie o vom da la cuptor 30 de minute. In acest timp vom pune uleiul intr-o cratita si vom adauga ceapa pe care o vom sota incet la foc mic.Daca avem spanac proaspat il spalam, curatat si il punem la fiert, daca spanacul este congelat se va decongela, scurge de apa si se va pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce spanacul va fi fiert, se va scoate si se va lasa sa se scurga de apa dupa care il vom toca marunt.



Peste ceapa din tigaie vom adauga si usturoiul si vom lasa la foc mic, dupa care vom adauga spanacul tocat, lasam sa se soteze bine, dupa care adaugam branza rasa pe razatoarea mare si ouale si amestecam energic, asezonand cu sare si piper. Cand este aproape gata se adauga si smantana si se mai lasa sa dea intr-un clocot, dupa care se lasa in asteptare.



Vom lua o alta tigaie in care vom trage fulgii de migdale fara ulei.Dupa ce am teminat si aceasta operatiune vom scoate migdalele si in aceeasi tigaie vom adauga doua cubulete de unt si vom trage la tigaie prazul cat sa se-nmoaie.



Scoatem aluatul de tarta din frigider si il intindem intr-o forma de 30 cm diametru, intepam aluatul si dam la cuptor la 180 grade, 15-20 de minute, dupa care vom scoate si aranjam dupa cum urmeaza: punem un strat de spanac, adaugam branza rasa pe razatoarea mare, acoperim cu spanac, adaugam migdalele peste si deasupra punem un alt strat de spanac iar deasupra prazul. Din aluatul ramas facem un grilaj care il asezam peste tarta noastra. Batem un ou si ungem bridele si presaram deasupra susan alb si negru alternand culorile dupa care dam la cuptor la 180 grade Celsius, aproximativ 35 de minute.



Pofta Buna

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu Spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Aurelia 07_07 1

11.03.2012, 19:29

MIUTA 1

11.03.2012, 20:29

Foarte buna

iri_iri 1

12.03.2012, 05:49

spanacul imi place tare

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

MotanLaOale

11390 puncte

RODIMUR

5340 puncte

mirela0911

5180 puncte

Rocsi

4900 puncte

Constelatialeu

4200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata de toamna cu bureti
  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu spanac