Peste copt cu ierburi aromate

de amalia01 in Salau, 22 Aug 2017 | 3619 vizualizari

 

Va spuneam eu ca micuta mea este mare amatoare de peste. Oricum, numai oase sa nu aiba!
 Si cum am pus mana pe un somn de vreo...7 kg ( nu ore! ) mi-am zis ca merita o soarta mai buna.
 Asa a iesit...

 

INGREDIENTE

  • 6 fileuri de peste ( somn)
  • sare de Himalaya
  • piper rosu macinat
  • seminte de mustar macinate
  • rozmarin uscat
  • marar
  • usturoi pisat
  • usturoi rondele
  • coaja rasa de lamaie
  • zeama de la o lamaie
  • chimion zdrobit
  • ghimbir ras
  • ulei de rapita
  • vin alb sec
  • Condimentele si verdeturile sunt in cantitate mica, practic cate o jumatate de lingurita. Mai ai nevoie de hartie pentru copt.
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste copt cu ierburi aromate:

Pestele il speli sub jet de apa rece, il stropesti din abundenta cu zeama de lamaie si il dai la rece pentru 30 minute.

Intre timp, preincalzesti cuptorul, amesteci condimentele cu ierburile si iti pregatesti hartia pentru copt, pe care o ungi usor cu uleiul de rapita.

 Condimentezi pestele cu amestecul de ierburi si il asezi pe hartia de copt asezata pe o tava cu gratar, apoi il dai la cuptor la foc mediu, pentru 45 de minute.

 Faci focul mic, asezi rondele de usturoi pe fiecare bucata de peste si il stropesti cu vin. Il mai lasi inca 15 minute si il servesti imediat, cu lamaie.

TIPS-URI

1

 uleiul de rapita este perfect pentru peste, iar vinul alb sec nu face decat sa starneasca aromele ierburilor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste copt cu ierburi aromate" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salau cu unt si lamaie