Peste cu mamaliguta in vas zepter si sos de iaurt cu miez de lapte

de simona72 in Somon, 30 Apr 2013 | 3579 vizualizari

 

Am vazut o rubrica noua pt mine pe site cu retete zepter. Am intrat sa vad despre ce este vorba si am vazut multe retete printre care si mamaliga facuta de bucataras. Asa ca daca tot trebuia sa fac azi ceva cu peste am hotarit sa fac si mamaliga bucatarasului. Am un vas zepter de mult timp, de la mama, de pe vremea cind erau marcile germane. Ea si-a cumparat un set de oale si a primit un vas cadou pe care mi la dat mie. Vasul se numeste "mica printesa" , sper ca imi aduc bine aminte...

 

INGREDIENTE

  • pt mamaliga:
  • 2 si 1/2 cani de apa
  • un praf de sare
  • o cana de faina malai
  • pt peste:
  • 3 medalioane somon
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 2-3 linguri faina malai
  • jumatate de limeta
  • pt sos:
  • o bucatica de castravete
  • 2 catei de usturoi
  • citeva fire de marar si coriandru proaspat
  • sare
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1-2 linguri zeama de limeta
  • 1/2 cutie de iaurt grecesc Pilos
  • 3 bucati miez de lapte(optional)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste cu mamaliguta in vas zepter si sos de iaurt cu miez de lapte:

Pt mamaliga punem apa cu sare la fiert, iar cind aceasta fierbe punem faina de malai in ploaie. Amestecam 2-3 minute, punem capacul si oprim focul si o lasam 30-40 minute.


Pestele il condimentam cu sare si piper si-l lasam 10-15 minute la frigider. Il dam prin faina de malai si-l punem in tigaia incinsa cu 2 linguri ulei de masline. Lasam pestele la foc incet, punem capacul, il stropim cu zeama de limeta, iar cind prinde crusta il intoarcem si pe partea cealalta. In 10 minute este facut pestele.


Pt sos: spalam castravetele ,eu nu l-am curatat de coaja, si-l taiem cubulete, tocam patrunjelul si coriandrul marunt,taiem usturoiul marunt, adaugam 1 lingura ulei de masline si zeama de limeta, iaurt grecesc, sare dupa gust si amestecam toate ingredientele pt sos. Dupa 30 minute rasturnam mamaliguta pe o farfurie si o servim cu peste, sos si miez de lapte.


Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

somonul se poate inlocui cu ce peste aveti si va place

2

mamaliga iasa perfect in vasul zepter si nu se prinde deloc de vas

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste cu mamaliguta in vas zepter si sos de iaurt cu miez de lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

ralu_ca 1

02.06.2013, 08:50

babi5 1

06.06.2013, 21:57

Krystyan Trendy 1

25.10.2013, 15:06

arata bine

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dulceata de coacaze rosii/negre
  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

RETETA RECOMANDATA
Somon cu garnitura de cartofi dulci si sos suedez