Peste cu pasta de curry

de simona72 in Peste, 16 Mar 2013 | 1066 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 bucati somon(este bun si alt peste)
  • sare
  • piper
  • o lingura ulei de masline
  • pt amestec curry:
  • 2 linguri ulei de masline
  • o ceapa medie
  • 2 catei usturoi
  • un ardei iute
  • o bucata ghimbir de 2 cm
  • 2 linguri pasta de curry de la borcan
  • 3 linguri lapte de cocos
  • o ceasca de apa
  • sare
  • piper
  • 1 limeta
  • patrunjel proaspat
  • 200 gr orez basmati
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste cu pasta de curry:

Pestele portionat il condimentam cu sare, piper, stropim cu putin ulei de masline,si-l dam la frigider pt o ora. Puneti 2 linguri ulei de masline intr-o tigaie mare, adaugati ceapa,usturoiul si ardeiul iute taiate marunt si caliti pina se inmoaie. Turnati peste ele ghimbirul,lasati un minut, adugati pasta de curry si laptele de cocos. Cind incep toate sa fiarba adaugati apa, sare,piper,citeve frunze de patrunjel taiate marunt si zeama de la o jumatate de limeta. Lasati sa fiarba la foc domol 4-5 minute, puneti pestele facut pe gril si mai lasati inca 2 minute sa fiarba cu tot cu peste. Fierbeti intre timp si orezul in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Serviti impreuna pestele cu orezul si cu sosul de curry peste orez, iar la final mai stoarceti putina zeama de limeta. Pofta buna!!!!

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste cu pasta de curry" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Peste cu pasta de curry-0
Peste cu pasta de curry-1
Peste cu pasta de curry-2
Peste cu pasta de curry-3
Peste cu pasta de curry-4
Peste cu pasta de curry-5
Peste cu pasta de curry-6

COMENTARII (10)

Sim0na

Sim0na 1

16.03.2013, 22:49

Ador pestele

simona72

simona72 1

16.03.2013, 23:00

 merisor

merisor 1

17.03.2013, 07:30

Bun si pestele si pasta de curry

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!