Peste cu pasta de curry

de simona72 in Peste, 16 Mar 2013 | 3072 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 bucati somon(este bun si alt peste)
  • sare
  • piper
  • o lingura ulei de masline
  • pt amestec curry:
  • 2 linguri ulei de masline
  • o ceapa medie
  • 2 catei usturoi
  • un ardei iute
  • o bucata ghimbir de 2 cm
  • 2 linguri pasta de curry de la borcan
  • 3 linguri lapte de cocos
  • o ceasca de apa
  • sare
  • piper
  • 1 limeta
  • patrunjel proaspat
  • 200 gr orez basmati
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste cu pasta de curry:

Pestele portionat il condimentam cu sare, piper, stropim cu putin ulei de masline,si-l dam la frigider pt o ora. Puneti 2 linguri ulei de masline intr-o tigaie mare, adaugati ceapa,usturoiul si ardeiul iute taiate marunt si caliti pina se inmoaie. Turnati peste ele ghimbirul,lasati un minut, adugati pasta de curry si laptele de cocos. Cind incep toate sa fiarba adaugati apa, sare,piper,citeve frunze de patrunjel taiate marunt si zeama de la o jumatate de limeta. Lasati sa fiarba la foc domol 4-5 minute, puneti pestele facut pe gril si mai lasati inca 2 minute sa fiarba cu tot cu peste. Fierbeti intre timp si orezul in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Serviti impreuna pestele cu orezul si cu sosul de curry peste orez, iar la final mai stoarceti putina zeama de limeta. Pofta buna!!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste cu pasta de curry" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Sim0na 1

16.03.2013, 22:49

Ador pestele

simona72 1

16.03.2013, 23:00

Merisor 1

17.03.2013, 07:30

Bun si pestele si pasta de curry

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Hotdog de casa

de Rocsi 9

ieri la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

ieri la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

ieri la 14:40

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Platica crocanta