Saramura de peste -2-

de mihaelar63 in Peste, 3 Mai 2014 | 4186 vizualizari

 

Buna saramura de peste mai ales cu mamaliguta !!!

 

INGREDIENTE

  • 2.5 kg peste: salau, somn, crap
  • 4 rosii
  • 2 ardei grasi rosii
  • 2 ardei iuti
  • 1 l apa
  • 50 ml otet mere
  • 1 lamaie
  • 1 lingura piper boabe mozaic
  • 2 foi dafin
  • 1/2 lingurita praf de ghimbir+oregano uscat
  • 1 legatura usturoi verde
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • cimbrisor lamaiat verde
  • busuioc verde
  • sare
  • 50 ml ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de peste -2-:

Pestele curatat ,portionat si sarat se unge cu putin ulei si zeama de lamaie .

Ardeii, rosiile si ardeii iuti se coc , se curata de pelite si se taie marunt .

Dati in clocot  1 l apa si adugati restul ingredientelor , lamaia fiind taiata cu coaja mai marunt si verdeturile maruntite la fel .

Coaceti pestele la gratar si-l scoateti intr-o tava .

Turnati zeama aromata pe deasupra .

Serviti saramura de peste cu mamaliguta fierbinte . Bineinteles  alaturi de un pahar cu vin alb demisec.

TIPS-URI

1

Daca va place puteti pune usturoi mai mult si face zeama mai scazuta .

2

Pestii ar fi trebuit copti pe pat de sare , dar nu stiu de ce am o retinere fata de aceasta operatiune . Am impresia ca ar fi mult prea sarati .

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de peste -2-" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rocsi 1

03.05.2014, 19:41

Arata bineee!

Corinuta 1

03.05.2014, 20:25

arata bine de tot!

Panacris 1

04.05.2014, 11:48

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet cu bacon si garnitura de legume

de dantes 5

ieri la 11:19

Supa crema de conopida cu castane

pe 21.01 la 21:42

Clementine înghețate

pe 21.01 la 21:32

Gratin de dovleac și brânză raclette

pe 21.01 la 21:22

TOP
utilizatori

mihaelar63

6888 puncte

oanapl

5496 puncte

Rocsi

4747 puncte

katty

4390 puncte

mirela0911

3702 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet cu bacon si garnitura de legume

de dantes 5

ieri la 11:19

Supa crema de conopida cu castane

pe 21.01 la 21:42

Clementine înghețate

pe 21.01 la 21:32

Gratin de dovleac și brânză raclette

pe 21.01 la 21:22

RETETA RECOMANDATA
Saramură de caras