Saramura de peste -2-

de mihaelar63 in Peste, 3 Mai 2014 | 2013 vizualizari

 

Buna saramura de peste mai ales cu mamaliguta !!!

 

INGREDIENTE

  • 2.5 kg peste: salau, somn, crap
  • 4 rosii
  • 2 ardei grasi rosii
  • 2 ardei iuti
  • 1 l apa
  • 50 ml otet mere
  • 1 lamaie
  • 1 lingura piper boabe mozaic
  • 2 foi dafin
  • 1/2 lingurita praf de ghimbir+oregano uscat
  • 1 legatura usturoi verde
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • cimbrisor lamaiat verde
  • busuioc verde
  • sare
  • 50 ml ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de peste -2-:

Pestele curatat ,portionat si sarat se unge cu putin ulei si zeama de lamaie .

Ardeii, rosiile si ardeii iuti se coc , se curata de pelite si se taie marunt .

Dati in clocot  1 l apa si adugati restul ingredientelor , lamaia fiind taiata cu coaja mai marunt si verdeturile maruntite la fel .

Coaceti pestele la gratar si-l scoateti intr-o tava .

Turnati zeama aromata pe deasupra .

Serviti saramura de peste cu mamaliguta fierbinte . Bineinteles  alaturi de un pahar cu vin alb demisec.

 

TIPS-URI

1

Daca va place puteti pune usturoi mai mult si face zeama mai scazuta .

2

Pestii ar fi trebuit copti pe pat de sare , dar nu stiu de ce am o retinere fata de aceasta operatiune . Am impresia ca ar fi mult prea sarati .

RETETA IN IMAGINI

Saramura de peste  -2--0
Saramura de peste  -2--1
Saramura de peste  -2--2
Saramura de peste  -2--3
Saramura de peste  -2--4
Saramura de peste  -2--5
Saramura de peste  -2--6
Saramura de peste  -2--7

COMENTARII (10)

Rocsi

Rocsi 1

03.05.2014, 19:41

Arata bineee!

Corinuta

Corinuta 1

03.05.2014, 20:25

arata bine de tot!

Panacris

Panacris 1

04.05.2014, 11:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!