Saramura de peste

de aromearomate1 in Peste, 8 Feb 2019 | 6595 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 peste crap aproximativ 1 kg
  • 2 roșii
  • 5-6 caței usturoi
  • 1 ardei iute
  • pătrunjel
  • sare
  • piper
  • boia iute
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de peste:

Curățăm pestele, îl spălăm, îl porționăm în felii mai groase și îl frigem sau putem sa îl punem pe un strat de sare la cuptor pentru a nu face prea mult fum în bucătărie. Coacem roșiile,le curățam de coaja,le tocam cubulețe împreună cu ardeiul iute, usturoiul  îl curățam și îl pisam cu putina sare.

Într-un vas mare se așează bucățile de peste în prealabil curățate de sare și arsura, peste care adaugăm roșiile, ardeiul iute, usturoiul, putina sare, piperul măcinat,boia iute (după gust) și apa fiarta care trebuie sa fie în cantitate suficienta încât sa acopere pestele, se amesteca și se lasă doua ore acoperit.Se adaugă pătrunjelul tocat mărunt.

Se servește atât calda cat și rece, cu pâine sau cu mămăliguța. Este foarte iute! Se stinge un pahar de vin !

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de peste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

gaby_gabytza 1

19.02.2019, 12:19

Fain 😍😍😍❤️❤️❤️

MotanLaOale 1

19.02.2019, 19:58

ConstantaStoian 1

25.03.2019, 12:06

Da, e foarte buna dar boiaua nu prea are ce cauta in saramura(probabil esti ardeleanca si daca nu pui boia in toate mancarurile crezi ca nu au gust dar la saramura nu se pune boia). Eu as fi pus si un ardei gras copt putin pe gratar dar e buna si asa.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pastrav la cuptor in vin alb cu garnitura de legume