Peste in sos, sub capac de mamaliga

de AndrutzaP in Peste, 4 Noi 2016 | 2271 vizualizari

 

   Am pe telefon nu sms predefinit care contine o lista astfel: "Pui? Porc? Vita? Peste? Paste? Legume( cartofi, naut, fasole, mazare, linte, orez)?"
   Ziua, de la birou, ii trimit iubitului mei sms asta si el imi raspunde cu ce vrea. Miercuri mi-a raspuns cu peste! Soc, el nu vrea aproape niciodata peste! 
 
   
   

 

INGREDIENTE

  • 5 fileuri de macrou, cu piele
  • 1 ceapa
  • 2 ardei
  • 4 catei de usturoi
  • 1 conserva de rosii cuburi (400 g)
  • 1 foaie de dafin
  • sare, piper
  • 1 chilli iute (mic, uscat)
  • patrunjel
  • Mamaliga
  • 4 cani apa
  • 1 cana malai
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste in sos, sub capac de mamaliga:

Incepem cu pregatirea pestelui. Intr-o tigaie antiaderenta prajim pestele pe ambele parti, dar nu suficient cat sa se usuce. Scoatem pestele si, in acelasi ulei, calim ceapa, ardeiul si usturoiul. Lasam legumele sa se inmoaie si apoi adaugam rosiile din conserva si putina apa. Punem peste sos fileurile de peste si le rupem cu furculita, amestecandu-le cu sos. Lasam totul sa fiarba 15-20 minute, pana scade suficent, nu trebuie sa fie un sos lichid, ci legat.


In acelasi timp facem mamaliga. Intr-o cratita cu fundul dublu punem apa cu sare la fiert. Cand apa incepe sa fiarba, adaugam malaiul, treptat, amestecand incontinuu. Cand malaiul a absorbit toata apa, dati focul la mic si lasati sa fiarba pentru 10-15 minute. Amestecati din cand in cand, sa nu se prinda de fundul si peretii vasului.


Cand sosul si mamaliga sunt gata, le asezam intgr-o tava de yenna astfel: sosul cu peste si deasupra mamaliga, in asa fel incat sa acopere toata suprafata tavii.


Bagam la cuptoru pentru 15-20 minute. In acest timp mamaliga se va intari/usca la suprafata si va forma un capac pentru peste. Adaugati patrunjel tocat deasupra si serviti fierbinte.


Pofta buna!



 

TIPS-URI

1

Chiar daca pestele este file, verificati sa nu aiba oase, sigur mai gasiti cateva.

2

Puteti folosi orice fel de peste, nu neaparat fille

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste in sos, sub capac de mamaliga" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Rocsi 1

04.11.2016, 20:34

Catalina L 1

04.11.2016, 21:27

Rahela Velicu 1

06.11.2016, 22:00

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

5866 puncte

mirela0911

5420 puncte

Rocsi

5350 puncte

Ancutsa

3451 puncte

lucy2002

3062 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta, servita cu mamaliga
  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Plachie de peste