Peste in sos, sub capac de mamaliga

de AndrutzaP in Peste, 4 Noi 2016 | 507 vizualizari

 

   Am pe telefon nu sms predefinit care contine o lista astfel: "Pui? Porc? Vita? Peste? Paste? Legume( cartofi, naut, fasole, mazare, linte, orez)?"


   Ziua, de la birou, ii trimit iubitului mei sms asta si el imi raspunde cu ce vrea. Miercuri mi-a raspuns cu peste! Soc, el nu vrea aproape niciodata peste! 


 


   


   

 

INGREDIENTE

  • 5 fileuri de macrou, cu piele
  • 1 ceapa
  • 2 ardei
  • 4 catei de usturoi
  • 1 conserva de rosii cuburi (400 g)
  • 1 foaie de dafin
  • sare, piper
  • 1 chilli iute (mic, uscat)
  • patrunjel
  • Mamaliga
  • 4 cani apa
  • 1 cana malai
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste in sos, sub capac de mamaliga:

   Incepem cu pregatirea pestelui. Intr-o tigaie antiaderenta prajim pestele pe ambele parti, dar nu suficient cat sa se usuce. Scoatem pestele si, in acelasi ulei, calim ceapa, ardeiul si usturoiul. Lasam legumele sa se inmoaie si apoi adaugam rosiile din conserva si putina apa. Punem peste sos fileurile de peste si le rupem cu furculita, amestecandu-le cu sos. Lasam totul sa fiarba 15-20 minute, pana scade suficent, nu trebuie sa fie un sos lichid, ci legat.

   In acelasi timp facem mamaliga.  Intr-o cratita cu fundul dublu punem apa cu sare la fiert. Cand apa incepe sa fiarba, adaugam malaiul, treptat, amestecand incontinuu. Cand malaiul a absorbit toata apa, dati focul la mic si lasati sa fiarba pentru 10-15 minute. Amestecati din cand in cand, sa nu se prinda de fundul si peretii vasului.

     Cand sosul si mamaliga sunt gata, le asezam intgr-o tava de yenna astfel: sosul cu peste si deasupra mamaliga, in asa fel incat sa acopere toata suprafata tavii.

   Bagam la cuptoru pentru 15-20 minute. In acest timp mamaliga se va intari/usca la suprafata si va forma un capac pentru peste. Adaugati patrunjel tocat deasupra si serviti fierbinte.

   Pofta buna!

   

   

 

TIPS-URI

1

Chiar daca pestele este file, verificati sa nu aiba oase, sigur mai gasiti cateva.

2

Puteti folosi orice fel de peste, nu neaparat fille

RETETA IN IMAGINI

Peste in sos, sub capac de mamaliga-0
Peste in sos, sub capac de mamaliga-1
Peste in sos, sub capac de mamaliga-2
Peste in sos, sub capac de mamaliga-3
Peste in sos, sub capac de mamaliga-4
Peste in sos, sub capac de mamaliga-5
Peste in sos, sub capac de mamaliga-6
Peste in sos, sub capac de mamaliga-7
Peste in sos, sub capac de mamaliga-8
Peste in sos, sub capac de mamaliga-9
Peste in sos, sub capac de mamaliga-10

COMENTARII (16)

Rocsi

Rocsi 1

04.11.2016, 20:34

Catalina L

Catalina L 1

04.11.2016, 21:27

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

06.11.2016, 22:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!