Peste in sos, sub capac de mamaliga

de AndrutzaP in Peste, 4 Noi 2016 | 738 vizualizari

 

   Am pe telefon nu sms predefinit care contine o lista astfel: "Pui? Porc? Vita? Peste? Paste? Legume( cartofi, naut, fasole, mazare, linte, orez)?"
   Ziua, de la birou, ii trimit iubitului mei sms asta si el imi raspunde cu ce vrea. Miercuri mi-a raspuns cu peste! Soc, el nu vrea aproape niciodata peste! 
 
   
   

 

INGREDIENTE

  • 5 fileuri de macrou, cu piele
  • 1 ceapa
  • 2 ardei
  • 4 catei de usturoi
  • 1 conserva de rosii cuburi (400 g)
  • 1 foaie de dafin
  • sare, piper
  • 1 chilli iute (mic, uscat)
  • patrunjel
  • Mamaliga
  • 4 cani apa
  • 1 cana malai
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste in sos, sub capac de mamaliga:

Incepem cu pregatirea pestelui. Intr-o tigaie antiaderenta prajim pestele pe ambele parti, dar nu suficient cat sa se usuce. Scoatem pestele si, in acelasi ulei, calim ceapa, ardeiul si usturoiul. Lasam legumele sa se inmoaie si apoi adaugam rosiile din conserva si putina apa. Punem peste sos fileurile de peste si le rupem cu furculita, amestecandu-le cu sos. Lasam totul sa fiarba 15-20 minute, pana scade suficent, nu trebuie sa fie un sos lichid, ci legat.


In acelasi timp facem mamaliga. Intr-o cratita cu fundul dublu punem apa cu sare la fiert. Cand apa incepe sa fiarba, adaugam malaiul, treptat, amestecand incontinuu. Cand malaiul a absorbit toata apa, dati focul la mic si lasati sa fiarba pentru 10-15 minute. Amestecati din cand in cand, sa nu se prinda de fundul si peretii vasului.


Cand sosul si mamaliga sunt gata, le asezam intgr-o tava de yenna astfel: sosul cu peste si deasupra mamaliga, in asa fel incat sa acopere toata suprafata tavii.


Bagam la cuptoru pentru 15-20 minute. In acest timp mamaliga se va intari/usca la suprafata si va forma un capac pentru peste. Adaugati patrunjel tocat deasupra si serviti fierbinte.


Pofta buna!



 

TIPS-URI

1

Chiar daca pestele este file, verificati sa nu aiba oase, sigur mai gasiti cateva.

2

Puteti folosi orice fel de peste, nu neaparat fille

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste in sos, sub capac de mamaliga" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rocsi 1

04.11.2016, 20:34

Catalina L 1

04.11.2016, 21:27

noiinbucatarie 1

06.11.2016, 22:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!