Peste in stil meditereanean

de mihaelar63 in Peste, 14 Iun 2015 | 3692 vizualizari

 

O explozie de arome chiar pe placul nostru dar si un preparat sanatos .

 

INGREDIENTE

  • 1 salau 1.2 kg
  • 1 somn 1.5 Kg
  • 2 lamai
  • 2 linguri capere in otet
  • 2 linguri otet balsamic
  • 500 gr rosii cherry
  • 200 gr masline naturale Kalamata

Sos-

  • 100 ml ulei masline
  • 1lingura pasta rosii
  • 1/2 lingurita pasta ardei iute
  • 1/2 lingurita seminte busuioc
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingura usturoi pisat
  • 100 ml vin alb
  • sare
  • busuioc verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste in stil meditereanean:

  1. Pestele se curata si se spala .
  2. Somnul l-am lasat intreg , salaul l-am portionat inele.
  3. Am amestecat ingredientele pentru sos si am uns pestele cu ele .
  4. Am pus pestele intr-o tava . Am adugat masline si capere .
  5. Am acoperit tava cu o bucata de hartie de copt [ Sa nu se arda pestele pe deasupra ] si am dat la cuptor 30 minute .
  6. Am spalat rosioarele , le-am taiat , sarat si asezonat cu otet balsamicsi le-am adugat la peste .
  7. Dupa acest timp am indepartat hartia si am lasat sa se rumeneasca .
  8. Am decorat cu felii de lamaie si busuioc verde .

TIPS-URI

1

Serviti pestele cu garnitura sau salta preferata .

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste in stil meditereanean" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Crapcean la gratar special pentru Bunica