Peste la cuptor

de anisoara in Somon, 26 Ian 2010 | 14251 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1kg de peste - somon ,
  • 100 gr. unt
  • o lamie ,
  • 4 cepe,
  • un usturoi,
  • condimente pt peste
  • sare,
  • piper negru,
  • ulei

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste la cuptor:

Se taie pestele in bucati de 2 cm inaltime. Se sareaza , se pipereaza , se presara condimete speciale pentru peste,  pe ambele parti.

Pentru fiecare bucata de peste se curata si se taie in cerculete mascate o ceapa de marime normala ,o felie de lamie , 2 catei de usturoi, taiat in felii subtiri.

Pe o bucata mare de hirtie de aluminiu se toarna ulei, se arnajeaza cerculetele de ceapa taiata. La mijlocului stratului de ceapa se adauga felia de lamaie, apoi se pune bucata de peste presarata cu condimente si pe el  se presara usturoiul taiat.

Se impacheteaza  si se string bine toate colturile pungii , ca sa nu curga sucul din ea in timpul coacerii. Aceste pungi se lasa in frigider pentru 30 min. In acest timp pestele se marineaza bine.


Dupa aceeia , pungile cu peste se pun la cuptor sa se coaca la t 200 C pentru 15 minute. Peste 15 minute se deschid pungile la partea de deasupra si se lasa sa se rumeneasca mai bine.

Cind se serveste la masa pestele  cu legume proaspete , se prepara UN MIC APERiTIV DIN UNT.

UNTUL VERDE

Untul (100 gr) se scoate in prealabil din frigider. Cind devine moale, se adauga la el un pic de sare, piper negru, marar maruntit, patrunjel maruntit proaspat si putin sucul la jumatate de lamie. Totul se amesteca minutios. Se repartizeaza intr-o forma plata la intaltimea de 1.5 cm si se pune in congelator sa se raceasca bine.

Pe un platou se aranjeaza pestele, se taie cu o forma untul si se arnajeaza pe farfuria cu peste cu legume proaspate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (7)

madi_marin 1

27.01.2010, 12:33

vin si eu...ca mi-e o pofta.....sa vedem cum ne batem pe-o bucatica.....

anisoara 1

27.01.2010, 16:13

Am de toate pentru toti. Pofta buna .

-Marius- 1

14.12.2018, 09:50

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Somon cu lamaie si sote de dovlecei