Peste la cuptor cu fenicul si rosii

de Bucataras in Peste, 8 Noi 2009 | 11815 vizualizari

 

Reteta ii apartine lui Jamie Oliver, cu care va intilniti saptaminal prin cartile de colectie ale Jurnalului national. In loc de somon am folosit insa dorada si lup de mare

 

INGREDIENTE

  • 2 dorada, 2 lupi de mare
  • ulei de masline
  • piper negru
  • sare
  • un bulb de fenicul taiat subtire (l-am dat pe razatoare)
  • 4 rosii
  • o legatura de patrunjel
  • o lamiie taiata felii subtiri
  • 2-3 lingurite seminte crude de floarea soarelui
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste la cuptor cu fenicul si rosii:

Am pornit cuptorul la 200 grade, dupa care am condimentat pestii cu sare si piper pe dinafara so pe dinauntru.

Intr-un castron am amestecat feniculul taiat subtire, cu rosia taiata bucati (dar si rondele), patrunjelul, lamaiia (taiata felii subtiri) si patrunjelul, le-am dat un praf de sare si piper negru.

Am umplut pestii (cit incape), iar restul amestecului l-am pus in tava sub si peste pesti.

Am mai stropit cu ulei de masline totul si am adaugat si jumatate de pahar de apa.

Am lasat la cuptor circa 40-45 de minute

TIPS-URI

1

La reteta lui Jamie am adaugat un ardei rosu taiat subtire

2

Am pus pentru "decor" si seminte crude de floarea soarelui

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste la cuptor cu fenicul si rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

fluturas 1

08.11.2009, 23:45

si eu sunt pe aici gata de mancat..daca mai e vreo portie mica,mica!

Sylvia 1

24.01.2010, 18:37

Excelenta combinatie, , imi plac si pestii mentionati si feniculul, trebuie sa incerc reteta . Felicitari bucataras.

AnyCostescu 1

07.02.2013, 13:40

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Plachie de crap