Saramura de peste

de elucubratiiculinare in Peste, 15 Apr 2018 | 3988 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 9 bucati de peste (nu file)
  • 1-2 rosii
  • 1-2 ardei (kapia, gogosari, grasi, de care aveti la indemana)
  • 2 ardei iuti (verzi sau din aceeia in otet)
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 legatura de marar
  • 1 legatura de patrunjel
  • sare de bucatarie grunjoasa
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de peste:

Pestele se curata de solzi, se portioneaza, se condimenteaza cu sare si se pune pe gratar. Rosiile si ardeii grasi se pun si ei pe gratar. Intre timp se pregateste sosul. Intr-o oala se pun 1,5 litri de apa si se pun la fiert. Ardeii iuti (eu prefer pe cei in otet) se taie rondele, rosiile si ardeii copti se decojesc si se toaca marunt, mararul si patrunjelul se toaca marunt, usturoiul se piseaza. Toate acestea se adauga in apa care fierbe. Se mai lasa pe foc cateva minute. In caz ca folositi ardei iuti cruzi, puteti pune si 1-2 lingurite de otet. Nu se adauga sare in sos pentru ca are pestele multa sare. Pestele se pune in sos si se lasa 10 minute, apoi puteti serviti alaturi de celebra mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de peste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Saramura de stiuca