Dorada in crusta de sare

de Panacris in Peste, 1 Ian 2022 | 4374 vizualizari

 

Un nou an o nouă rețetă. Am vrut să fie cât mai simplu și cât mai sănătos.
De când am aflat metoda cu crustă de sare, am tot vrut să o testez.
Uite că la început de 2022, am preparat și savurat.
Recunosc m-a inspirat un pic și de la prietena @Iuliana,  https://bucate-aromate.ro/2020/11/peste-in-crusta-de-sare/.
Sigur o să vă placă acest mod de preparare, care e simplu, sănătos și ieftinnn 😉
Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Doradă 2 bucăți,
  • Sare grunjoasă cca. 2000 g,
  • Albuș de ou 4 bucăți,
  • Cimbrișor,
  • Lămâie 1 bucată.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dorada in crusta de sare:

Peștele se curăță de intestine, dacă este cazul. Atenție, lăsați solzii pe el, nu-i nevoie să-i curățați, vor face o barieră bună între stratul de sare și carnea peștelui.

 Eu am avut doradă eviscerată și curățată, așa că am depășit mare problemă 😉

Lămâia se feliază. În burta peștelui se pun felii de lămâie și firișoare de cimbrișor.

Pentru crustă:

Albușul de ou se bate energic, apoi se adaugă peste sare împreună cu cimbrișorul mărunțit (puteți folosi orice ierburi vă plac!) și se amestecă ușor până ce se omogenizează și se obține un material dens, bunde zidit peștele.

Pe tavă măricică se pune hârtie de copt, un strat din crusta de sare, cam de dimensiunea peștelui.

Se așază peștele pe stratul de sare și apoi se acoperă, cu restul din amestecul de sare, astfel încât să-l acopere integral.

Se pune la copt în cuptorul preîncins cca. 40 de minute la 180 grade, până ce crusta prinde  culoarea specific coptului.

Se oprește focul, se mai lasă cca. 5 minute peștele în crustă, apoi se desface (Atenție, eu l-am lăsat mai multișor și a trebuit să intervin cu toporașul de bucătărie, așa că desfaceți crusta cât încă e caldă, dar tot așa, atenție la aburul fierbinte ce iese de sub crustă!).

Peștele nu va fi sărat, își ia sare câtă are nevoie, dar da, pielea lui vai fi foarte sărată.

Peștele se servește cu garnitura preferată.

Spor și poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada in crusta de sare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dorada la cuptor pe pat de legume