Dorada in suc de rosii -la cuptor

de mihaelar63 in Peste, 11 Sep 2019 | 2437 vizualizari

 

Dorada este un peste pe placul meu. Are o carne gustoasa si dulce. Dorada este ruda de apa sarata a platicii noastre autohtone. Pentru ca este vremea pusului de bulion, am folosit suc de rosii proaspat. Merita sa incercati aceasta combinatie de inspiratie mediteraneeana  !!!

 

INGREDIENTE

  • 2 dorade -aprox.800 gr
  • 2 cepe rosii
  • 12 capere uriase [ in otet ]
  • 100 gr slanina afumata
  • 100 ml ulei masline
  • 300 ml suc proaspat de rosii
  • 1 lingurita pudra turmeric
  • 1 lingura rasa zahar brun
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 2 linguri otet balsamic
  • piper
  • sare
  • frunzulite proaspete de oregano
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dorada in suc de rosii -la cuptor:

  • Pestele curatat si spalat se pune intr-o tava si se asezoneaza cu sare si piper .
  • Ceapa rosie se curata si se taie rondele mai grosute .
  • Distribuiti ceapa si caperele in tava cu peste .
  • Sucul proaspat preparat de rosii se amesteca cu,oregano , zahar si otet balsamic .
  • Turnati amestecul cu suc de rosii peste peste , ceapa si capere .
  • Slaninuta se taie bucatele si se aseaza peste dorada .
  • La sfarsit se  pune uleiul de masline si se da tava la cuptorul incins timp de 30 minute .
  • Dorada in suc de rosii este gata cand incepe sa se rumeneasca .
  • Pentru prospetime , la servire ,presarati verdeata , frunzulite de oregano pe deasupra .

                             Pofta mare !!!!

TIPS-URI

1

Preparatul cu un gust deosebit, are dulceata de la ceapa coapta, prospetime de la sucul de rosii si oregano, aciditate de la capere si otet balsamic. Gustul este echilibrat si savuros !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada in suc de rosii -la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Macrou la cuptor