Peste la cuptor cu garnitura de rosii umplute

de oO_ acnA _Oo in Peste, 15 Noi 2012 | 3927 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 rosii
  • 2 catei de usturoi
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • cimbru
  • oregano
  • 1 cana de orez
  • peste macrou ( 2 buc )
  • peste dorada ( 2 buc )
  • 2 lamai
  • 100 g de unt
  • ceapa verde 2 fire
  • 3 -4 ciuperci
  • ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste la cuptor cu garnitura de rosii umplute:

Scobim rosiile si le aruncam un praf de sare apoi le lasam la scurs 10 min ( capacelele nu le aruncam). Pulpa rosiei o amestecam cu sare, piper, oregano, orez, usturoiul si patrunjelul tocat. Cu aceasta compozitie umplem rosiile si le dam la cuptor timp de 30 -35 de min la 190 de grade .

 Cat timp rosiile sunt la cuptor ne ocupam de pesti : ii curatam , ii spalam bine  dupa care ii frecam cu sare  si ii lasam 10 min deoparte . 

 Intr-o tava punem hartie de copt si o ungem bine cu unt dupa care asezam pestii si incepem sa-i condimentam pe toate partile cu cimbru, piper si boia dulce.

 In burta pestelui punem ceapa verde tocata , o felie de lamaie , una de rosie, ciuperci tocate marunt si putin unt . Restul legumelor le punem pe pesti sau pe langa ei .Se stropeste cu ulei de masline si zeama de lamaie apoi se da la cuptorul preincalzit pentru 35-40 de minute la 180 de grade. 

Pestele se serveste cu rosiile umplute si cu (macar) un  pahar de vin alb sec :)) Pofta Buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste la cuptor cu garnitura de rosii umplute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

oO_ acnA _Oo 1

20.12.2012, 22:25

merci mult bucatarasi :*

Ana_O 1

15.01.2013, 16:01

garnitura si rosiile umplute fac asa o pofta!

oO_ acnA _Oo 1

15.01.2013, 19:58

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Peste cu legume la cuptor