Peste la cuptor in crusta de susan bicolor servit cu orez negru si lamaie

de nico15 in Peste, 1 Iul 2012 | 2205 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g file de cod alb Alaska
  • 140 g de iaurt
  • 100 g pesmet
  • 15 g de susan alb si negru
  • Ulei de masline
  • Sare
  • Piper
  • Busuioc
  • Rosie cherry
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • ½ telina
  • 150 g de orez negru
  • 1 lamaie
  • 1 sfecla
  • 100 g unt
  • 50 g de fistic
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste la cuptor in crusta de susan bicolor servit cu orez negru si lamaie:

Curatam fileurile de peste iar daca pestele a fost congelat il lasam sa sa decongeleze departe de sursa de caldura, dupa aceea tamponam pentru a indeparta surplusul de apa.


Curatam ceapa, telina si morcovul le taiem si le punem la fiert pentru a avea stoc de legume necesar pentru garnitura


Pestele il vom pune intr-o marinada, formata din iaurt, sare si piper alb si il vom lasa 5-7 minute nu mai mult ca se va farama.


Ne vom ocupa de crusta prin care vom da peste nostru si anume vom amesteca susanul cu pesmetul. Scoatem pestele si il vom da prin acest amestec si il vom da la cuptor.


Vom incinge cuptorul la 185-200 de grade, vom pune hartie de copt in interior dupa ce in prealabil am uns cu ulei tava, dupa care adaugam pestele 15-20 de minute, eu l-am lasam 25 de minute deoarece imi place mai crocant. Se scot fileurile si se vor pune pe servetele absorbante pentru a indeparta surplusul de grasime, dupa care se va adauga juice de lamaie.


Dupa ce avem stocul gata, trecem la pregatirea orezului, am clatit orezul in apa in avans. Intr-o tigaie cu ulei adaugam ceapa taiata brunoise si o lasa pana prinde culoarea aurie, atunci adaugam si orezul dupa cateva minute incepem sa adaugam treptat supa de legume(stoc). Punem si sfecla la fiert(eu am folosit sfecla prefiarta). Tragem fisticul la tigaie dupa care il vom pisa. Cand sfecla este gata se va scurge de lichid, o blendam siadaugam un cub de unt, saram si piperam.


La orez proportia este de 1 la 3, orez cu supa, deci cam 3-4 polonice de supa care se vor adauga treptat si il vom da la cuptor 20-25 de minute, sarati si piperati. Am adaugat si putin piure de sfecla pe care am presarat fistic tras la tigaie.


Pentru décor, o rosie cherry si o frunza de busuioc, ca in imaginile alaturate.


Pofta Buna


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste la cuptor in crusta de susan bicolor servit cu orez negru si lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

gaby_gabytza 1

02.07.2012, 11:45

Fain

laura_n 1

02.07.2012, 13:46

interesanta reteta!

nico15 1

06.07.2012, 17:56

Multumesc mult.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Somn cu legume si masline la cuptor