Peste la tava, pe pat de legume

de Ina in Peste, 9 Sep 2016 | 2846 vizualizari

 

Sa va mai spun ca ne place mult pestele, indiferent de modul in care este preparat? 
*Pentru "Ziua cand imi rasfat nevasta" 

 

INGREDIENTE

  • 1 peste de 1,5 - 2 kg.( eu am avut crap )
  • 6 cartofi medii
  • 2 cepe
  • 2 morcovi mici
  • 2 ardei grasi
  • 7-8 catei de usturoi
  • 2 linguri de faina
  • 700 ml suc de rosii
  • sare
  • piper
  • zeama de la o lamaie
  • rosii cherry pentru decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste la tava, pe pat de legume:

Curatam pestele, il spalam si-l taiem in fasii de 2 cm. grosime pe care le condimentam cu sare, le trecem prin faina si le prajim cate un minut pe fiecare parte in ulei incins.


Scoatem pestele prajit pe un prosop de hartie.


Curatam cartofii, i feliem in 4-6 felii si-i prajim foarte usor.


Restul legumelor ( ceapa, morcovul, ardeiul gras ) se spala , se curata, se feliaza si se calesc in uleiul in care am prajit pestele.


Scurgem legumele de ulei si le asezam in tava impreuna cu feliile de cartofi .


Peste legume asezam felii de peste prajit ( mi-au incaput doar 4 felii, intrucat pestele a fost marisor ), felii de usturoi si asezonam cu sare, piper si zeama de lamaie.


Acoperim totul cu suc de rosii, decoram cu felii de rosii si rosii cherry si dam tava la cuptor pentru cca. 30 minute.


Servim fierbinte, cu mamaliguta si-un pahar de vin alb alaturi.

 

TIPS-URI

1

La aceasta reteta nu folosim capul si coada pestelui. Din ele putem prepara un bors de peste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste la tava, pe pat de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Ksenya 1

12.09.2016, 10:24

imi place modalitatea ta de a gati la tava,iar crapul este ideal pentru asa reteta!

Aletta 1

12.09.2016, 13:30

mihaelar63 1

29.09.2016, 00:59

prezenta la peste !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

Salata Fattoush

de -Miti- 7

ieri la 11:03

RETETA RECOMANDATA
Somon cu o crusta de cartofi si legume