Peste la tava, pe pat de legume

de Ina in Peste, 9 Sep 2016 | 6603 vizualizari

 

Sa va mai spun ca ne place mult pestele, indiferent de modul in care este preparat? 
*Pentru "Ziua cand imi rasfat nevasta" 

 

INGREDIENTE

  • 1 peste de 1,5 - 2 kg.( eu am avut crap )
  • 6 cartofi medii
  • 2 cepe
  • 2 morcovi mici
  • 2 ardei grasi
  • 7-8 catei de usturoi
  • 2 linguri de faina
  • 700 ml suc de rosii
  • sare
  • piper
  • zeama de la o lamaie
  • rosii cherry pentru decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste la tava, pe pat de legume:

Curatam pestele, il spalam si-l taiem in fasii de 2 cm. grosime pe care le condimentam cu sare, le trecem prin faina si le prajim cate un minut pe fiecare parte in ulei incins.


Scoatem pestele prajit pe un prosop de hartie.


Curatam cartofii, i feliem in 4-6 felii si-i prajim foarte usor.


Restul legumelor ( ceapa, morcovul, ardeiul gras ) se spala , se curata, se feliaza si se calesc in uleiul in care am prajit pestele.


Scurgem legumele de ulei si le asezam in tava impreuna cu feliile de cartofi .


Peste legume asezam felii de peste prajit ( mi-au incaput doar 4 felii, intrucat pestele a fost marisor ), felii de usturoi si asezonam cu sare, piper si zeama de lamaie.


Acoperim totul cu suc de rosii, decoram cu felii de rosii si rosii cherry si dam tava la cuptor pentru cca. 30 minute.


Servim fierbinte, cu mamaliguta si-un pahar de vin alb alaturi.

TIPS-URI

1

La aceasta reteta nu folosim capul si coada pestelui. Din ele putem prepara un bors de peste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste la tava, pe pat de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Ksenya 1

12.09.2016, 10:24

imi place modalitatea ta de a gati la tava,iar crapul este ideal pentru asa reteta!

Aletta 1

12.09.2016, 13:30

mihaelar63 1

29.09.2016, 00:59

prezenta la peste !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

5306 puncte

Rocsi

5067 puncte

mirela0911

4906 puncte

 Adi

2951 puncte

RODIMUR

2046 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Peste la cuptor