Turtite de orez cu peste

de cristeena20 in Peste, 9 Oct 2014 | 7442 vizualizari

 

Foarte bune la o gustare sau chiar la o masa principala alaturi de o salata si un sos.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de orez
  • 1 bucata de peste file
  • 1/2 ceapa
  • ulei de masline
  • 1 rosie
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 1 ou
  • 2 linguri de faina
  • coriandru verde sau patrunjel verde
  • sare si piper dupa gust

Pentru sos:

  • 2 linguri de iaurt grecesc
  • 2 linguri maioneza light
  • cateva picaturi de ulei de masline
  • putin suc de lamaie
  • 1 catel de usturoi
  • piper alb
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turtite de orez cu peste:

Pregatim orezul. Tocam marunt ceapa si o calim cu ulei de masline. Cand e bine inmuiata si capata o culoare rumena adaugam rosia tocata marunt (sau puteti folosi rosii din conserva). Adaugam pasta de tomate si orezul. Calim 1 minut si adaugam apa (2 cani). Punem sare si piper alb. Lasam sa fiarba la foc mic acoperit. Cand e gata fiert punem putin coriandru proaspat. Lasam orezul sa se raceasca bine. 

Pestele se prajeste dat prin faina. Puteti si sa il fierbeti. Apoi il faramitati cu mana, sa fie bucati mici de tot. Dam deoparte.

Intr-un bol amestecam orezul cu pestele, adaugam inca verdeata tocata marunt (coriandrul merge tare bine la peste, dar e bun si patrunjelul), 1 catel de usturoi zdrobit, 1 ou si faina. Gustam de sare, piper si daca vreti mai picante puneti putin sos tabasco. Amestecam bine si dam la frigider pentru 1 ora.

Facem sosul: amestecam iaurtul si maioneza, stropim cu putin ulei de masline si punem putin suc de lamaie. Gustam de sare, piper si zdrobim un catel de usturoi.

Din compozitia de orez cu peste formam turtite cu ajutorul unei linguri si le prajim in ulei incins. Se scot pe hartie absorbanta si servim alaturi de o salata si sos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Turtite de orez cu peste" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pește Teriyaki