Peste Merlucius cu pesmet la tigaie

de Gherca Daniela in Peste, 9 Iun 2016 | 741 vizualizari

 

O mancare rapida si gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • 3 pesti Merlucius
  • sare
  • piper
  • faina alba de grau
  • pesmet
  • 1 ou
  • cateva granule de usturoi(optional)
  • putina zeama de lamaie (optional)
  • lapte
  • ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste Merlucius cu pesmet la tigaie:

         Eu am folosit peste inghetat si am ales varianta sa-l tin in lapte rece 1 ora.
          Curatam pestele, eu am scos si partile laterale care se desprind usor, am ras solzisorii si l-am trecut print-un jet de apa rece.
         Taiem pestele in bucati potivite, il saram si piperam, apoi il trecem prin faina alba, oul, pe care l-am batut cu putine granule de usturoi si zeama de lamaie si mai apoi l-am dat prin pesmet.
        Intr-o tigaie punem ulei, iar cand s-a incins bine asezam bucatile de peste si le prajim pe ambele parti la foc potrivit.
         Noi am servit cu usturoi si mamaliguta, dar se poate servi cu lamaie!
Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Peste Merlucius cu pesmet la tigaie-0
Peste Merlucius cu pesmet la tigaie-1
Peste Merlucius cu pesmet la tigaie-2
Peste Merlucius cu pesmet la tigaie-3
Peste Merlucius cu pesmet la tigaie-4
Peste Merlucius cu pesmet la tigaie-5
Peste Merlucius cu pesmet la tigaie-6
Peste Merlucius cu pesmet la tigaie-7
Peste Merlucius cu pesmet la tigaie-8
Peste Merlucius cu pesmet la tigaie-9

COMENTARII (12)

Rocsi

Rocsi 1

09.06.2016, 21:00

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

16.06.2016, 17:29

Multumesc!

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

05.01.2017, 01:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!