Peste picant la tigaie cu legume

de FlaviaD in Peste, 30 Iul 2013 | 3320 vizualizari

 

Daca doriti ceva usor, dar consistent si sanatos in acelasi timp, va recomand peste la tigaie cu legume. Se face usor si mai e si tare bun :) Este ideal pentru o cina usoara daca vreti.
Pentru a realiza bunatatea aceasta de peste am folosit cod de Alaska si amestec mexican de legume congelate. In ceea ce priveste pestele, puteti alege ce sortiment doriti, inclusiv peste de apa dulce care are o aroma aparte dupa cum stim bine.
Pentru alte arome inedite oricand ma gasiti pe www.gatituleojoaca.net :)

 

INGREDIENTE

  • -500 g fileuri cod de Alaska 
  • 500 g, legume congelate
  • ulei pentru prajit
  • otet balsamic
  • condimente(piper verde si alb,fulgi de chilli,chilli pulbere,maghiran,tarhon si sare)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste picant la tigaie cu legume:

Am gatit legumele la aburi – intr-o cratita am pus apa, am asezat cratita pe foc si deasupra ei am pus o sita mare, iar in sita legumele. In felul acesta putem gati orice fel de legume, nu trebuie neaparat sa fie legume congelate.


Le-am lasat deasupra aburilor la foc potrivit cam 20 de minute, nu le-am lasat sa se inmoaie de tot fiindca am dorit sa-si pastreze cat mai mult din nutrienti si din vitamine. De fapt ele, legumele ,trebuie sa ramana putin crocante si sa ne crantane in gura atunci cand le mancam.


Cat timp legumele s-au facut singure la aburi, eu am facut pestele :) Adica am luat fileurile de cod de Alaska si le-am uns cu putin ulei de masline, iar apoi le-am condimentat bine-bine de tot cu piper verde, piper alb, fulgi de chilli, chilli pulbere, maghiran, tarhon si sare.



Apoi am incins putin ulei intr-o tigaie, nu e necesar sa punem mult ulei, ci doar cat sa se unga tigaia – pestele isi mai lasa singur grasimea lui. Am pus fileurile in tigaie si deasupra am turnat otet balsamic si sos de rosii. L-am lasat sa se rumeneasca pe ambele parti si l-am asezat pe un platou alaturi de legume cand acestea au fost gata.


Este intr-adevar picant, insa e un soi de mancare foarte usor, dar si foarte sanatos. Si inca ceva, aviz doamnelor – nu ingrasa :)


Se poate servi cu un pahar de vin alb alaturi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste picant la tigaie cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Bya Ralu 1

31.07.2013, 10:53

arata foarte bine!bravo

FlaviaD 1

31.07.2013, 12:56

Multumesc! Asta chiar n-a fost greu de facut

laura_n 1

03.08.2013, 16:28

imi place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Caras prajit, cu mujdei si mamaliguta