Peste prajit

de ianculubita in Somon, 25 Iun 2011 | 7576 vizualizari

 

Nu va era dor de un peste prajit???dar nu orice peste;eu cred ca da;mai ales cand e vorba de somn;am gasit la un pescar somotel,adica pui de somn,sau moaca,asa spun pescarii si cum noi mancam peste din orice pozitie,am fost in stare sa-i cumpar toata geanta dar nu am luat decat10kg(nu sunt intreaga la minte nu-i asa???)

 

INGREDIENTE

  • 1kg de peste
  • sare
  • faina
  • ulei pentru prajit
  • 1capatana de usturoi
  • 2rosii
  • malai pentru mamaliga
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste prajit:

Acest peste se curata pe la urechi;se apuca branhiile cu un cutit cu varful rotund si nu prea ascutit,si o data trase,ies si intestinele;

deci curatat,spalat,dat cu putina sare si lasat 1h,timp in care se pregateste mujdeiul;

curatat usturoi,pisat bine,frecat cu ulei apoi adaugat rosiile oparite si date pe razatoarea mica;

pestele,dat prin faina,se pune la prajit in mult ule incins si se scoate pe prosoape de hartie;

se serveste alaturi de mamaliguta si cu mujdei.

Va invit la masa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste prajit" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
somon cu ierburi aromate