Peste prajit cu mamaliguta cu pasta de tomate, cu sos de capere

de nico15 in Crap / Caras, 2 Iul 2012 | 1870 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 450 g de caras
  • 40 g de faina
  • 300 g de malai
  • sare
  • 100 g de ulei
  • 50 g pasta de tomate
  • 150 g de unt
  • 100 g de capere
  • 100 ml vin alb
  • 50 ml fresh de lamaie
  • 20 g usturoi granulat
  • 20 g verdeturi aromate
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste prajit cu mamaliguta cu pasta de tomate, cu sos de capere:

Pestele se spala, se curata de solzi si se eviscereaza, se curata de intestine, se vor scoate urechile si osul amar, crestam subtire pe ambele parti dupa care il spalam din nou si il tamponam cu servetele absorbante.


Pregatim faina in amestec cu malaiul, usturoiul granulat si sarea. Vom trece pestele prin acest amestec dupa care il vom pune la prajit intr-o tigaie cu ulei..


Prajim pestele pe ambele parti dupa care il vom scoate pe servetele absorbante pentru a indeparta surplusul de grasime.


Pentru mamaliga punem apa la foc adaugam sarea si lasam sa fiarba, adaugam malaiul si incepem sa amestecam, adaugam si un pic de unt si amestecam bine, Pentru a colora mamaliga putem sa adaugam: pasta de tomate pentru rosu, spanac pentru verde, sfecla pentru culoarea grena. Eu am adaugat pasta de tomate si a iesit culoarea rosiatica ca in imaginile alaturate.


Dupa ce scoatem mamaliga din cratita in care a fost facuta se pune intr-un sophing dish(tava mai inalta) si o aranjam sa iasa cat mai dreapta ca sa o putem taia in diverse forme, eu am taiat-o in cubulete.


Ne apucam de prepararea sosului de capere, dupa cum urmeaza: topim untul la bain marie, adaugam treptat fresh-ul de lamaie si vin alb, saram si piperam iar la sfarsit adaugam caperele, acesta se adauga in momentul servirii.


Putem adauga dressing suplimentar in alt vas. Pestele se poate servi intreg dar si fara cap.


Pofta Buna

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste prajit cu mamaliguta cu pasta de tomate, cu sos de capere" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (8)

Mihaela11_jo 1

03.07.2012, 23:26

Foarte bun

Sim0na 1

03.07.2012, 23:34

Bun

nico15 1

06.07.2012, 18:14

ceva mai usor si cu un dressing usor de preparat.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro