Peste prajit cu mamaliguta cu pasta de tomate, cu sos de capere

de nico15 in Crap / Caras, 2 Iul 2012 | 3819 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 450 g de caras
  • 40 g de faina
  • 300 g de malai
  • sare
  • 100 g de ulei
  • 50 g pasta de tomate
  • 150 g de unt
  • 100 g de capere
  • 100 ml vin alb
  • 50 ml fresh de lamaie
  • 20 g usturoi granulat
  • 20 g verdeturi aromate
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste prajit cu mamaliguta cu pasta de tomate, cu sos de capere:

Pestele se spala, se curata de solzi si se eviscereaza, se curata de intestine, se vor scoate urechile si osul amar, crestam subtire pe ambele parti dupa care il spalam din nou si il tamponam cu servetele absorbante.

Pregatim faina in amestec cu malaiul, usturoiul granulat si sarea. Vom trece pestele prin acest amestec dupa care il vom pune la prajit intr-o tigaie cu ulei..

Prajim pestele pe ambele parti dupa care il vom scoate pe servetele absorbante pentru a indeparta surplusul de grasime.

Pentru mamaliga punem apa la foc adaugam sarea si lasam sa fiarba, adaugam malaiul si incepem sa amestecam, adaugam si un pic de unt si amestecam bine,  Pentru a colora mamaliga putem sa adaugam: pasta de tomate pentru rosu, spanac pentru verde, sfecla pentru culoarea grena. Eu am adaugat pasta de tomate si a iesit culoarea rosiatica ca in imaginile alaturate.

Dupa ce scoatem mamaliga din cratita in care a fost facuta se pune intr-un sophing dish(tava mai inalta) si o aranjam sa iasa cat mai dreapta ca sa o putem taia in diverse forme, eu am taiat-o in cubulete.

Ne apucam de prepararea sosului de capere, dupa cum urmeaza: topim untul la bain marie, adaugam treptat fresh-ul de lamaie si vin alb, saram si piperam iar la sfarsit adaugam caperele, acesta se adauga in momentul servirii.

Putem adauga dressing suplimentar in alt vas. Pestele se poate servi intreg dar si fara cap.

Pofta Buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste prajit cu mamaliguta cu pasta de tomate, cu sos de capere" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (8)

Mihaela11_jo 1

03.07.2012, 23:26

Foarte bun

Sim0na 1

03.07.2012, 23:34

Bun

nico15 1

06.07.2012, 18:14

ceva mai usor si cu un dressing usor de preparat.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura turnata, cu branza, coacaze negre si cirese

de oanapl 7

la 19:52

Salata cu cartofi, masline si somon

de oanapl 7

la 19:12

Ciorba cu perisoare din carne de porc  si taitei de casa

de Caty 1

pe 16.08 la 19:08

Prajitura  de post cu gem de prune si miez de nuca

de Caty 1

pe 16.08 la 09:57

TOP
utilizatori

mirela0911

2298 puncte

Panacris

1712 puncte

Constelatialeu

1155 puncte

 Merisor

1000 puncte

abstract01

974 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crap prajit cu mamaliguta si mujdei de usturoi