Peste prajit cu mamaliguta si usturoi

de Andra_Constantinescu in Peste, 21 Dec 2014 | 4561 vizualizari

 

Ce sa zic...noi suntem o familie de mamaligari :)))

 

INGREDIENTE

  • doi pesti mari (cod);
  • sare;
  • 100g faina;
  • ulei;
  • 1l apa pentru mamaliga;
  • 250g de malai pentru mamaliga;
  • 5-6 catei de usturoi.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste prajit cu mamaliguta si usturoi:

Se curata pestii, se taie, se dau cu sare, apoi se dau prin faina si se pun la prajit in ulei. Se prajesc pe ambele parti.

Pentru mamaliguta se pun apa, o lingurita de sare si o lingura de ulei intr-un tuci si, inainte de a clocoti apa, se adauga malaiul, amestecandu-se in acelasi timp. Se lasa la foc mic sa se coaca, amestecandu-se din cand in cand. La final se toarna intr-un/o castron/farfurie umezit/a cu apa rece sau se rastoarna pe un carpator.

Usturoiul se curata si se preseaza intr-o farfurie, dupa care se adauga sare si apa.

 

 

TIPS-URI

1

Se pune o lingura de ulei in mamaliga pentru a nu se lipi prea tare de tuci.

2

Malaiul se pune inainte de a clocoti apa pentru a nu se forma cocoloase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste prajit cu mamaliguta si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Caras prăjit în mălai şi în făină