Peste prajit cu mamaliguta si usturoi

de Andra_Constantinescu in Peste, 21 Dec 2014 | 1745 vizualizari

 

Ce sa zic...noi suntem o familie de mamaligari :)))

 

INGREDIENTE

  • doi pesti mari (cod);
  • sare;
  • 100g faina;
  • ulei;
  • 1l apa pentru mamaliga;
  • 250g de malai pentru mamaliga;
  • 5-6 catei de usturoi.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste prajit cu mamaliguta si usturoi:

Se curata pestii, se taie, se dau cu sare, apoi se dau prin faina si se pun la prajit in ulei. Se prajesc pe ambele parti.

Pentru mamaliguta se pun apa, o lingurita de sare si o lingura de ulei intr-un tuci si, inainte de a clocoti apa, se adauga malaiul, amestecandu-se in acelasi timp. Se lasa la foc mic sa se coaca, amestecandu-se din cand in cand. La final se toarna intr-un/o castron/farfurie umezit/a cu apa rece sau se rastoarna pe un carpator.

Usturoiul se curata si se preseaza intr-o farfurie, dupa care se adauga sare si apa.

 

 

 

TIPS-URI

1

Se pune o lingura de ulei in mamaliga pentru a nu se lipi prea tare de tuci.

2

Malaiul se pune inainte de a clocoti apa pentru a nu se forma cocoloase.

RETETA IN IMAGINI

Peste prajit cu mamaliguta si usturoi-0
Peste prajit cu mamaliguta si usturoi-1
Peste prajit cu mamaliguta si usturoi-2
Peste prajit cu mamaliguta si usturoi-3
Peste prajit cu mamaliguta si usturoi-4
Peste prajit cu mamaliguta si usturoi-5
Peste prajit cu mamaliguta si usturoi-6

COMENTARII (13)

reisnaor_2006

reisnaor_2006 1

22.12.2014, 09:14

bun

_Alina_

_Alina_ 1

22.12.2014, 09:20

mirela0911

mirela0911 1

28.12.2014, 09:15

Bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!