Peste turcesc

de ionix in Pangasius, 14 Sep 2009 | 5120 vizualizari

 

o reteta cu un gust foarte interesant... zic eu...

 

INGREDIENTE

  • 2-3 vinete lungi
  • 1kg peste file (dupa gust)
  • malai 
  • 2-3 oua
  • sare, piper
  • ulei masline pentru prajit
  • ulei floarea soarelui pentru prajit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste turcesc:

Se curata vinetele de coaja, se taie fasii pe lung cat mai subtire si se sareaza.


Intr-o tigaie cat mai lata se pune la incins uleiul de masline si se prajesc pana se rumenesc un pic fasiile de vinete.


Pestele se taie patratele cu latura cam de 10 cm si se condimenteaza. Se bat ouale cu putina sare si piper iar pe o farfurie se pune putin malai.


Fiecare bucatica de peste se ia si se tavaleste prin ou si apoi prin malai.


Se prajesc bine intr-o tigaie cu ulei, incins in prealabil.


Bucatele de peste se impacheteaza in feliile de vinete prajite si se prind cu scobitori pentru a nu se desprinde.


Se serveste cu sos bechamel sau orice sos, dupa gust.



Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste turcesc" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

dicarmencitta1957 1

16.02.2010, 12:34

Este o reteta foarte interesanta,sigur am sa o testez.Felcitari,este o reteta deosebita.

ionix 1

16.02.2010, 13:19

Multumesc frumos... esti o draguta sper sa-ti placa daca incerci

Miha 1

16.02.2010, 13:53

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6318 puncte

 Adi

5487 puncte

Rocsi

5307 puncte

Rahela Velicu

5251 puncte

RODIMUR

5007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
File de pangasius cu creveţi şi sos de muştar