Peste turcesc

de ionix in Pangasius, 14 Sep 2009 | 3525 vizualizari

 

o reteta cu un gust foarte interesant... zic eu...

 

INGREDIENTE

  • 2-3 vinete lungi
  • 1kg peste file (dupa gust)
  • malai 
  • 2-3 oua
  • sare, piper
  • ulei masline pentru prajit
  • ulei floarea soarelui pentru prajit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste turcesc:

Se curata vinetele de coaja, se taie fasii pe lung cat mai subtire si se sareaza.

Intr-o tigaie cat mai lata se pune la incins uleiul de masline si se prajesc pana se rumenesc un pic fasiile de vinete.

Pestele se taie patratele cu latura cam de 10 cm si se condimenteaza. Se bat ouale cu putina sare si piper iar pe o farfurie se pune putin malai.

Fiecare bucatica de peste se ia si se tavaleste prin ou si apoi prin malai.

Se prajesc bine intr-o tigaie cu ulei, incins in prealabil.

Bucatele de peste se impacheteaza in feliile de vinete prajite si se prind cu scobitori pentru a nu se desprinde.

Se serveste cu sos bechamel sau orice sos, dupa gust.

 

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste turcesc" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (7)

dicarmencitta1957 1

16.02.2010, 12:34

Este o reteta foarte interesanta,sigur am sa o testez.Felcitari,este o reteta deosebita.

ionix 1

16.02.2010, 13:19

Multumesc frumos... esti o draguta sper sa-ti placa daca incerci

Miha 1

16.02.2010, 13:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

12310 puncte

Rocsi

7860 puncte

Constelatialeu

5590 puncte

Adele

5390 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cum se toaca verdeturile
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Trandafiri cu miere si scortisoara

de oanapl 5

Trandafiri cu...

ieri la 23:14

Tocanita de ciuperci

de oanapl 5

Tocanita de...

ieri la 23:10

Chiftele cu soia

de Rocsi 9

Chiftele cu soia

ieri la 20:32