Peste umplut cu sunca la cuptor

de cristeena20 in Peste, 4 Oct 2013 | 4119 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 peste de ocean mediu
  • 8 felii de sunca afumata (presunto)
  • 2 ardei grasi rosii
  • 2 cepe mari
  • 3 rosii
  • 1 pahar suc de rosii
  • 1 pahar de vin alb
  • ulei de masline
  • usturoi
  • sare, piper, dafin
  • cartofi (1 kg)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste umplut cu sunca la cuptor:

- Pestele se curata de solzi si se dezoseaza. Alegem un peste de marime medie, fara multe oase, oceanic cu carnea alba si sa fie destul de gros in sectiune. Taiem bucati potrivite si il marinam putin cu sare, piper, usturoi. Lasam 1-2 ore acoperit la rece.

- Intre timp facem sosul: taiem ceapa si ardeiul julien, felii fine. Intr-o tigaie punem ulei de masline si calim la foc mic ceapa, sa devina sticloasa, moale. Adaugam ardeiul si continuam. La final, cand s-au inmuiat legumele zdrobim 2 catei de usturoi si adaugam 1 foaie de dafin. Adaugam rosiile taiate marunt si sucul de rosii . La final adaugam vinul alb. Mai dam un clocot cca 10 minute (foc mic), adaugand sare, piper. 

- Intr-un vas de sticla aranjam bucatile de peste pe care le umplem cu cate 2 felii de sunca afumata (presunto) si turnam sosul peste ele. Dam la cuptor cca 30-40 minute.

- Servim alaturi de rondele de cartofi prajite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste umplut cu sunca la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Pastrav umplut cu legume pe pat de cartofi