Merluciu cu legume si sos de rosii

de Andreea Caroline in Peste, 10 Sep 2014 | 4128 vizualizari

 

Pestele este pe cat de bun pe atit de sanatos ... mai ales daca il servim alaturi de legume si sos de rosii facut proaspat cu rosii din gradina :)

 

INGREDIENTE

  • 8 bucati file merluciu
  • 200 gr ciuperci tip champignon
  • 4 cartofi mici
  • 2 dovlecei
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 capatana usturoi
  • 4 rosii mari ( bine coapte )
  • salvie
  • rozmarin
  • zahar
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merluciu cu legume si sos de rosii:

Incepem prin a prepara sosul spaland rosiile , indepartand coaja si taind pulpa in cuburi mici .


Intr-o tigaie antiaderenta punem 2-3 linguri ulei de masline si calim usturoiul curatat.Adaugam pulpa si sucul rosiilor,sare,piper,zahar, salvie si rozmarin si lasam sa fiarba la foc mic .Amestecam din cand in cand cu o lingura de lemn si este gata cand va ajunge consistenta dorita.


Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam si ii taiem rondele subtiri .


Dovleceii ii spalam , indepartam capetele si ii feliem rondele.


Ardeii ii curatam de seminte si nervuri,indepartam cotorul ,ii spalam si ii taiem in patrate .


Punem intr-o tigaie putin ulei de masline si calim legumele la foc iute. Presaram sare si piper.Le scoatem pe o farfurie si acoperim pentru a se pastra calde.


Separat curatam ciupercile,le spalam si le taiem in jumatate.Le calim in tigaia in care au fost calite legumele.Presaram sare dupa gust.Cand sunt gata le punem in farfuria cu restul legumelor si acoperim .


Spalam pestele,indepartam apa cu ajutorul unui servet de hartie si il rumenim usor pe ambele parti intr-o tigaie antiaderenta .


Servim pestele cu sosul de rosii alaturi de legumele calite !


Pofta buna :)

 

TIPS-URI

1

Daca nu aveti rosii proaspete folositi rosiile in sos la conserva.

2

Uleiul in care prajim legumele il putem inlocui cu unt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Merluciu cu legume si sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

Andreea Caroline 1

11.09.2014, 11:04

Valy...multumesc

adela_64 1

20.10.2014, 09:48

SUPER RETETA !

Andreea Caroline 1

05.08.2015, 20:11

Adela

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Somon in crusta de malai cu garnitura de orez.