Merluciu cu legume si sos de rosii

de - Andreea - in Peste, 10 Sep 2014 | 8692 vizualizari

 

Pestele este pe cat de bun pe atit de sanatos ... mai ales daca il servim alaturi de legume si sos de rosii facut proaspat cu rosii din gradina :)

 

INGREDIENTE

  • 8 bucati file merluciu
  • 200 gr ciuperci tip champignon
  • 4 cartofi mici
  • 2 dovlecei
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 capatana usturoi
  • 4 rosii mari ( bine coapte )
  • salvie
  • rozmarin
  • zahar
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merluciu cu legume si sos de rosii:

Incepem prin a prepara sosul spaland rosiile , indepartand coaja si taind pulpa in cuburi mici .

Intr-o tigaie antiaderenta punem 2-3 linguri ulei de masline si calim usturoiul curatat.Adaugam pulpa si sucul rosiilor,sare,piper,zahar, salvie si rozmarin si lasam sa fiarba la foc mic .Amestecam din cand in cand cu o lingura de lemn si este gata cand va ajunge consistenta dorita.

Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam si ii taiem rondele subtiri .

Dovleceii ii spalam , indepartam capetele si ii feliem rondele.

Ardeii ii curatam de seminte si nervuri,indepartam cotorul ,ii spalam si ii taiem in patrate .

Punem intr-o tigaie putin ulei de masline si calim legumele la foc iute. Presaram sare si piper.Le scoatem pe o farfurie si acoperim pentru a se pastra calde.

Separat curatam ciupercile,le spalam si le taiem in jumatate.Le calim in tigaia in care au fost calite legumele.Presaram sare dupa gust.Cand sunt gata le punem in farfuria cu restul legumelor si acoperim .

 Spalam pestele,indepartam apa cu ajutorul unui servet de hartie si il rumenim usor pe ambele parti  intr-o tigaie antiaderenta .

Servim pestele cu sosul de rosii alaturi de legumele calite ! 

Pofta buna :)

TIPS-URI

1

Daca nu aveti rosii proaspete folositi rosiile in sos la conserva.

2

Uleiul in care prajim legumele il putem inlocui cu unt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Merluciu cu legume si sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Somn pitic crocant