Peste alb cu crema de susan- reteta libaneza

de Catalina L in Peste, 8 Dec 2018 | 3533 vizualizari

 

Astazi va propun o reteta foarte fina si delicioasa.
O reteta ideala de sarbatori foarte gustoasa cu un peste slab si de buna calitate Corvina (din specia Argyrosomus regius).
https://www.blogulluicatalina.com/2018/12/peste-alb-corvina-cu-crema-de-susan.html

 

INGREDIENTE

  • 1 peste frumos alb si slab Corvina Rex -700 g
  • 2 linguri de pasta tahini
  • sucul de la o lime sau de la o lamaie
  • 3 cepe salota
  • 4 cepe verzi
  • 1 lingurita rasa de scortisoara
  • 1 lingurita rasa de chimion
  • 1 lingura de paprika afumata
  • sare, piper proaspat macinata
  • rondele de lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste alb cu crema de susan- reteta libaneza:

Incalziti cuptorul la 200°C.

Curati si tocati marunt ceapa verde si ceapa salota.

Puneti ceapa taiata marunt pe fundul unui vas pentru cuptor.

Adaugati chimionul si scortisoara deasupra si amestecati.

Sarati si piparati pestele.

Puneti pestele peste ceapa. Presarati deasupra paprika .

Amestecati crema de susan cu sucul de lamaie si cu un pahar cu apa.

Varsati peste peste. 

Puneti feliile de lamaie si presarati deasupra un pic de paprika. 

Dati la cuptor timp de 45  minute.  

Adaugati un pic de apa daca este necesar.

L'am acompaniat cu Crochete din cartofi si făina de năut si cu Vinata evantai-acordeon cu mozarella si cheddar la cuptor .

 

Pofta Buna !


TIPS-URI

1

Tahini este o pasta obtinuta din boabe de susan si este folosita cu precadere in bucataria araba. Pe langa faptul ca da savoare multor feluri de mancare, tahini are si o serie de proprietati benefice pentru sanatate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste alb cu crema de susan- reteta libaneza" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Peste pane cu susan