Pestisori escabeche

de cristeena20 in Aperitive / Garnituri, 30 Iul 2014 | 1234 vizualizari

 

Un aperitiv rece din peste care se pastreaza bine in frigider pentru o peiroada mai lunga si este ideal vara.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de pestisori
  • 3 cepe mari
  • 2 foi de dafin
  • 1 ardei gras verde
  • 2 catei de usturoi
  • 2 chilli
  • 2 lamai
  • ulei de malsine
  • 1 pahar de vin alb
  • sare, piper alb
  • faina si ulei pentru prajit pestisorii
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pestisori escabeche:

Cum am fost la pescuit si am prins o multime de pestisori am facut cu o parte din ei un aperitiv minunat , ideal pentru zilele de vara toride.


Curatam pestii si ii tinem in marinata de sare, piper, usturoi si mult suc de lamaie cca 2-3 zile in frigider.


Pestisorii gata marinati ii dam prin faina si ii prajim in ulei incins. apoi ii scoatem pe hartie absorbanta. si ii asezam intr-un vas .


Ceapa o taiem solzisori (julien) si o punem la clait in ulei de masline (punem ulei cu generozitate) . Adaugam apoi ardeiul, taiat la fel, fazii subtiri. Lasma sa se inmoaie foarte bine, fara sa se prajeasca. Eventual punem un capac si calim inabusit. Adaugam sare, piper si dafin. Apoi cand ceapa e moale turnam vin alb . Mai lasam pana mai scade vinul si adaugam daca mai e nevoie ulei de masline. Ideea este sa fie sos suficient. Nu uitam chilli daca ne place mai picant . Turnam sosul de ceapa peste pestisorii din vas. miscand bine vasul sa acopere totul si sa patrunda printre straturi. Acoperim si dma la frigider. Servim rece cu paine.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pestisori escabeche" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

MOKUSKA 1

30.07.2014, 17:09

Ce bunatate!!

cristeena20 1

30.07.2014, 17:38

Multumesc frumos!

Dya Daniela Andrei 1

30.07.2014, 23:51

Interesant

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv tartine valentine